woensdag 28 december 2005

http://www.rockstargames.com/bully/

Ik ondertekende graag volgende petitie :

Hallo,

Normaal stuur ik geen kettingbrieven en petities door, maar deze vind ik wel erg belangrijk:

Binnenkort verschijnt er een nieuw computerspel voor Playstation 2:'Bully, pesten op school' Dit spel lijkt wel een echte handleiding om elkaar te leren pesten (kinderen worden met hun hoofd in een wc-pot geduwd, enz..) Alsof pesten ineens "cool" is en dat je dit dan ook zoveel mogelijk moet doen! Leerkrachten worden dagelijks geconfronteerd met pesten op school en zeg nu zelf, welke ouder wil dat zijn kind gepest wordt of erger nog dat zijn kind anderen pest?
Op de site www.bermione.be/petitie staat een online petitie die je kunt ondertekenen, dit om te voorkomen dat dergelijke spelletjes op de Belgische markt verkocht worden.
Vind jij ook dat kinderen verdraagzaam en respectvol moeten omgaan Met elkaar? Aarzel niet en teken deze petitie en stuur ze door naar jullie adressenboek!!!

www.rockstargames.com/bully

maandag 19 december 2005

Kiplekker



De kiekefretters kunnen er nu volop van genieten. Eén of andere vogelgriep heeft de prijs van de kip doen kelderen. De actuele prijs per kg situeert zich rond 4.25 Eur /kg. Ik vind het zo vreemd dat de meute zich zo door de media laat beïnvloeden. Het gevogelte in de rekken is toch gecontroleerd ? Het is hoogst merkwaardig dat de eieren niet afgeprijsd zijn.

Nu nog duimen dat er deze winter een petroleumgriep, een gsm-griep en een vastgoedgriep uitbreekt. Dan kan ik lekker genieten van de zaken dat het volk naar de prullemand verwezen heeft.

Een gen in de soep

Is onze voeding nog gezond ? Wij brave Belgjes staan er in feite nooit bij stil. De supermarkt presenteert veilige producten die zogezegd van nabij gecontroleerd werden. Logisch dat er een controle is, stel je voor dat er iemand vergiftigd is en een proces tegen de producent aanspant ?

Genetisch gemanipuleerd of niet ? Dat kan toch geen kwaad. Waarom staan die groene groeperingen daar zo sceptisch tegenover ? Er is geen enkel bewijs dat een gemanipuleerd gewas de gezondheid zou kunnen schaden. De mensheid veredelt al duizenden jaren gewassen waarbij 50 % nieuwe genen in een jongske komen. Als men manipuleert komt er misschien 0.0001 % of nog veel minder nieuwe genen in een plant.

Wij importeren wereldwijd à volonté genetisch gewijzigde gewassen terwijl wij er hier zelf geen zouden mogen telen ? Enkel Spanje teelt nu "gemanipuleerde" gewassen met een spectaculair hoger rendement per are als gevolg.

De groene jongens hebben de publieke opinie in Zwitserland weten te overtuigen tegen zulke gewassen te zijn tijdens de laatste volksraadpleging.

Er is zo te zien nog veel werk aan de winkel in Brussel en Straatsburg. Landbouw is de grootste uitgavepost binnen te EU terwijl de EU nog geen reglementering heeft op vlak van transgene gewassen. Waarom besteden wij eigenlijk ons geld aan zo'n instelling ?

Marc Van Montagu, gerenomeerd wetenschapper aan het VIB en zijn team besteden avant-garde werk op het gebied van genetische plantenbehandeling. Nu maar hopen dat de groentjes geen roet in het eten komen smijten.

link : http://www.canvas.be/canvas_master/programmas/overleven/c_overleven_051204_genindesoep/index.shtml
link : www.vib.be

woensdag 7 december 2005

Stukjes maan mogen niet meer verkocht worden

Een Chinees bedrijf heeft van de handelsautoriteiten het verbod opgelegd gekregen stukken grond op de maan aan te bieden. Dat meldt de krant China Daily. Het bedrijf met de naam "Ambassade van de maan" verkocht stukjes land op de maan voor 298 yuan (37 dollar) per 0,4 hectare. De handelsautoriteiten noemden het bezit van een stuk grond op de maan "een mooie droom", maar spraken ook van "fraude".

De Ambassade had tot dusver 34 personen tot de trotse bezitters van een stukje maan gemaakt. De eigenaar van het bedrijf meent nog altijd in zijn recht te staan, aangezien "geen enkele wet in China de verkoop van grond op de maan verbiedt".

Dit bericht komt Uit HLN van 07 dec.

Die Chinezen zouden alles doen om geld uit iets te slaan...

En ik die onlangs dacht om een ster te kopen via een Amerikaanse site als kerstgeschenk voor mijn moeder.

Koop een ster via deze site : http://www.starregistry.com/

dinsdag 6 december 2005

Misleidende Camel reklame

In het huidig camel 25 pakje zit er een flyertje met volgende tekst :

"U heeft zopas een pakje Camel box 24 gekocht. De laatste tijd zijn sigaretten sterk in prijs gestegen. Veel Camel rokers hebben ons aangegeven dat zij een reductie in verpakkingsgrootte op prijs zouden stellen om hun pakje betaalbaar te houden. Met de Camel box 24 komt Camel tegemoet aan deze wens. De Camel 24 box varianten zijn verkrijgbaar tegen de aantrekkelijke prijs van 4.50 Eur ".

Ik heb hierover toch wel enkele bedenkingen :

1 : Is er eigenlijk wel een onderzoek geweest of de roker een sigaret minder in zijn pakje wenst ?

2 : Een ronde prijs van 4.50 Eur versnelt de aankoop van een pakje. 4.50 Eur past beter als bedrag in een automaat, en het afgeroomd bedrag vesnelt de teruggave van wisselgeld in een tabakswinkel.

3 : Iedere roker weet dat deze marketingtruuk al jaren van toepassing is in Duitsland.

4 : De tekst in de flyer heeft de indruk dat de gigant zich aan de wensen van de klant aanpast, terwijl het de klant is die nu geen camel 25 meer kan kopen.

link 1 : http://www.reynoldsamerican.com/Investors/financials_earnview.asp?docID=172

link 2 : http://membres.lycos.fr/griotte/safari.html

Matchpoint by Woody Allen

Lang geleden dat ik nog eens huiverde toen ik de filmzaal verliet.

Deze film is weer een geslaagde (al is het wat commercieel platvloerse) verfilming van Woody Allen's karakterrollen. Het treft mij dat de personages in de film veel willen zeggen maar niet durven t.o.v. hun naasten. De mensen spreken en leven naast elkaar...

Verder heeft de rekwisiteur prachting werk geleverd en de prachtige binnenhuisinrichtingen van het Engelse upperclass spreken tot de verbeelding.

Op de hoofdrolspeler Johathan Rhys Meyers na is de vertolking van de acteurs goed.


link : http://www.tfmdistribution.com/matchpoint/home_flash.html