donderdag 23 maart 2006

Botha met zijn Olifanten


Het evenement 2006 Beaufort zal onze ku(n)stlijn werderom aangenaam versieren. De Panne krijgt o.a. houten olifanten op het strand. Het vorig project met Antony Gormley ( www.antonygormley.com ) was toen zeer bijzonder. Iedereen herinnert zich wel de honderden beelden die uit het water leken te rijzen wanneer de zee de vloedlijn naderde.
De houten olifanten van de Zuid-Afrikaanse kunstenaar Andries Botha ( www.andriesbotha.co.za ) krijgen hun vaste stek op het strand nabij Sint-Idesbald. De olifianten werden per schip vanuit Durban aangevoerd. Houtkappers van Botha zullen bovendien nog een baby-olifantje ter plaatse komen kappen vanaf 28 maart. Interactieve kunst heet dat !!! Het is nu "hype" om de kunstenaar met de ambachtsman te verzoenen. Het idee om de kunst met de houtkapper, architect, bouwvakker, enz. te linken is niet nieuw. Denk maar aan Vandevelde en Horta, ... Het is wel interessant te weten dat het baby-olifantje met Zuid-Afrikaans hout en metaal in mekaar geflanst wordt.
Beaufort 2006 wil met dit project komaf maken met het Eurocentrisme van de Westerse kunstwereld. De Afrikaanse kunst krijgt te weinig aandacht in onze contreien. Waarom kiest Beaufort 2006 dan voor een blanke Zuid-Afrikaanse kunstenaar ????

De Panne werd als locatie uitgekozen omdat er in de 17 de eeuw veel Vlaamse Boeren vanuit de Westhoek naar Zuid-Afrika emigreerden. De olifanten moeten de omgekeerde beweging voorstellen. Zij komen uit de zee om zich bij ons te vervoegen...

dinsdag 21 maart 2006

Stoptrein is te snel in Wijgmaal




Een vrouw met haar 3 kinderen wou in Wijgmaal van de stoptrein Mechelen-Leuven stappen. Ze hielp haar dochtertje van 6 van de trein. Toen ze opnieuw opstapte om haar 2 overblijvende kindjes te helpen, klapten de treindeuren onherroepelijk dicht. De vrouw spoorde noodgedwongen met haar twee andere kinderen verder naar Leuven, terwijl haar dochtertje in Wijgmaal alleen op het perron achterbleef.

De NMBS, deelde mede dat de treinbegeleider op geen enkel moment iets abnormaals gezien had. De conducteur kon niet weten dat de vrouw nog twee kinderen van de trein moest halen, luidde het. Hij oordeelde dat de trein kon vertrekken en gaf daartoe het signaal.

Uiteindelijk liep alles in Wijgmaal goed af. De vrouw verwittigde haar eega per gsm, die hun dochtertje op het perron ging oppikken.

vrijdag 17 maart 2006

Hunker naar de zee

Als ik ons zeeke wens te zien, klik ik even op volgende link :

www.meteowvl.be/flash/depanne1.php

Deze webcam trakteert je op "hoge resolutie" beelden !!!!

dinsdag 7 maart 2006

Vinger er maar op los

De sms-cultuur zal in de komende maand hoogdagen vieren. Massa's gegadigden die dromen om een auto te winnen zullen zicht verrot sms'en om toch maar een plaatsje te kunnen bemachtigen in de kwalificatierondes van het Belgisch Kampioenschap sms'en.

Op zich vind ik het een leuk en origineel initiatief.


Ik zal niet deelnemen omdat mijn mobieltje over te kleine toetsen beschikt. Mensen die mij kennen weten dat ik niet al te vlug sms... ze moeten soms 72 uur wachten op een antwoord van mij...

linl : http://www.smssupercup.be