donderdag 27 april 2006

Pasen in Paradisio




Daar ik heden meer en meer met mijn goede tradities breek, ben ik Paaszondag eens op stap geweest. Ik had al het aanbod om mijn voeten te laten wassen als apostel op "Witte Donderdag" eveneens afgewimpeld. Waarom zou ik dan op Pasen niet eens een dierenpark bezoeken ipv eieren te rapen?

Het was er nogal koud en de bomen stonden nog niet in blad, maar dat heeft de pret niet kunnen bederven. Paradisio loont de moeite om eens te bezoeken !!! Ik viel van de ene verbazing in de andere. Van de pijlstaartkikker tot de giraf, van de kwal tot de kangoeroe... En ik ben dan nog niet eens het volledige domein rondgewandeld. Het is er indrukwekkend groot.

Je kan je er bv in het nachtleven van de vleermuizen inleven. Het is een bijzondere ervaring om die beesten rond je oren te horen (ultrasonische geluiden) vliegen en zien.

Het kleine-aapjes -eiland is zo schattig. Die slimme aapjes komen zomaar meelwormpjes uit je handpalm plukken. Het gevoel van die aapjes op je schouders is heel aangenaam. Het is net alsof die aapjes een warmte uitstralen en ze komen heel familair over.

De zeehonden en pinguins kan je onder het waterpeil zien stoeien.

En dan vergeet ik nog het uitgebreide kleurenpalet van vogels te vermelden. Het aantal aanwezige soorten is indrukwekkend. De Schoenbekooievaar genoot mijn bijzondere aandacht. De vogel is zo lelijk en zo prehistorisch dat hij tot de verbeelding spreekt.

Ik kan maar één ding zeggen : PARADISIO DOEN !

link : www.paradisio.be

zondag 23 april 2006

Catllywood, een dvd voor en door katten




"Na de trouwste viervoeters van de mens, de hond, krijgen nu ook katten binnenkort een eigen film. Het project, Catllywood gedoopt, zou in de loop van 2007 gecommercialiseerd worden. Dogllywood, de eerste dvd voor honden en door honden kwam eind 2005 al op de markt. De film, die 60 minuten duurt en vervolgens automatisch opnieuw wordt afgespeeld moet verstrooiing brengen voor honden. Het is onder meer de bedoeling om de honden bezig te houden wanneer hun baasje buitenshuis is, maar de film kan ook gebruikt worden om pups te laten wennen aan alledaagse geluiden. In de film, die in woeftaal wordt gedraaid, zijn een vijftigtal honden te zien die op verschillende plekken samen spelen.

Catllywood draait om hetzelfde principe, maar dan uiteraard voor katten in miauwtaal. De makers zijn momenteel op zoek naar acteurs. Op 22 en 23 april werd er in Luik een pre-casting gehouden. De makers zoeken sociale dieren, die goed met andere katten kunnen opschieten. De DVD wordt zowel in Vlaanderen als Wallonie uitgebracht en mag zich als unicum uitgeroepen voelen omdat deze film in gans België zonder ondertiteling begrijpbaar zou zijn."

Bron : De Streekkrant van 20/04/06

link : http://www.nieuwsblad.be/Article/Detail.aspx?ArticleID=DMF11042006_064

donderdag 13 april 2006

De kleine dingen des levens

Naarmate ik ouder word , leer ik van de kleine leuke dingen genieten. Ik waaide in een één ster hotelleke op het strand van Grevelingen uit.
Ik geniet van de fluo-sterrekes die 'snachts aan het plafond van de slaapkamer prijken.
De eerste zonnepriemen verwarmen mijn nu nog te bleek gelaat.
Een eenvoudige broodmaaltijd met lekkere toespijs kan toch zo goed smaken.
De vogeltjes tjielpen mij een nieuwe lentedag tegemoet.
Een knuffel die ik krijg geeft mij innerlijke warmte.
En een complimentje doet altijd deugd !!!!

Als je moeilijk inziet wat ik bedoel, stel ik voor om even "Nature et Découvertes " te bezoeken. Dan zul je wel begrijpen hoe ik mij voel...

link : http://www.natureetdecouvertes.com

vrijdag 7 april 2006

Slippery when wet





Het is er eindelijk is het er eens van gekomen. Een tiental jaar geleden had ik er voor het eerst van gehoord. Sinds kort mag ik mij nu ijskarter heten !!! Het lijkt moeilijk, maar het is makkelijker dan op een verharde ondergrond. De snelheden liggen duidelijk lager omdat de kart spint als je te veel gas geeft in de bochten. Twas een leuke happening die voor herhaling vatbaar is.

Volgend objectief : een dagcursus slipschool.

link : http://users.pandora.be/Maxxx/kartsite