woensdag 28 juni 2006

Fooraap


Met de kermis bij de deur is het steeds feest. Als ik in de buurt van het plein kom, kan ik er moeilijk aan weerstaan om geen kijkje te gaan nemen. Mijn spaarpotje met de grote euromunten heeft eraan moeten geloven. Maar het was fijn, om weer eens de "kinderlijke" pret te herbeleven.
Botsauto's , spookhuizen , lunaparken en eetkraampjes hebben er wel bij gevaren. Tot mijn spijt konden wij met de grijpkranen net niet de felbegeerde peluchen te pakken krijgen. Als alternatief hebben wij maar een kraam gezocht waar je door spaarzaam punten sprokkelen toch zo'n felbegeerde "fooraap" kunt winnen. En hij mag er wezen !! Superleuk zacht velleke, heel lange armen en benen en als je op zijn buikje drukt hoor je hem roepen. Het aapje heeft ondertussen een muisje als speelgenootje bijgekregen. Misschien komt er volgende week nog een slang bij.

dinsdag 13 juni 2006

Kleine Morgengymnastik

Ich stehe mit dem richtigen Fuss auf.
Offne das Fenster der Seele, Verbeuge mich vor allen was liebt.
Wende mein Gesicht der Sonne entgegen.
Springe ein paar mal über meinen Schatten und lache mich frei glücklich.

Dit gedicht werd voor mij geschreven en hangt in mijn badkamer naast de spiegel.

dinsdag 6 juni 2006

Cartoons op karton

Al fietsend viel mijn blik plotseling op de kartons die op de ophaalwagen stonden te wachten. Het gebeurt zelden dat ik in het drukke verkeer vertraag en stop (vroeg of laat zal mij een boete aangesmeerd worden omdat ik steeds door het rode licht rij). Bij het aanschouwen van de leuke tekeningen heb ik toch even halt gehouden.

Het ganse straatbeeld, over zo'n 400 meter was versierd met cartoons. De lege nutteloze kartons hadden plosteling een nieuwe bestemming gekregen. De talloze passanten stonden er niet bij stil, maar wie een oog heeft voor lege kartons zal dit toch wel gezien hebben. Het leuke eraan was dat de tekeningen totaal verschillend waren. Blijkbaar werden deze niet door één individu getekend.

Misschien was het een origineel idee van een of andere leerkracht van de academie om zijn zielen op pad te sturen om er iets leuks van te maken ? Mij heeft het alvast geboeid en ik hoop volgende week hetzelfde in het straatbeeld te kunnen aanschouwen.