donderdag 23 november 2006

Horeca zoekt lijkdragers


Sinds een tweetal maanden hou ik op mijn weg van en naar het werk regelmatig de etalage van Randstad in het oog. Niet dat ik specifiek op zoek ben naar een andere job. Het is gewoonweg leuk te lezen wat dit kantoor allemaal te bieden heeft. De auteur van de advertenties doet steeds haar best om de jobs positief en "komisch" aan de man te brengen. Bij mijn eerste oogopslag las ik eigenlijk " Horeca , wij zijn op zoek naar mannen voor het begeleiden van de begrafenisstoet".

Ik dacht van , tjens die begrafenisondernemer heeft blijkbaar nauwe banden met lugubere discotheken of marginale cafés.... Die ondernemer zoekt specifiek mannen, dat moeten toch wel uitgaansplaatsen zijn die duidelijk door de zware jongens bezocht worden, want vrouwen zijn niet toegelaten om de uitvaart te begeleiden.

Als ik wat verder als lezend de etalage induik , zie ik plots een nadere omschrijving van deze morbide bijverdienste. "...Je draagt de kist voor en na de dienst ... wij zoeken verzorgde en serieuze mannen die in het bezit zijn van een wit deftig hemd, zwarte broek ( geen jeans), zwarte sokken en schoenen ( geen sportschoenen). Tja, ze zijn blijkbaar op zoek naar een ober of zo (als je leest welke kledij vereist is). Eén pikant detail, de sokken moeten zwart zijn, maar je bent vrij in de keuze van de kleur van de schoenen. Stel je voor, knalrode schoenen, dat zou de pinguinkleuren echt geen deugd doen.

Maare, het is en blijft leuk in de etalage te snoezen. Vorige week waren ze bv op zoek naar een "wakkere bediende", die vroeg op kan staan. Iedereen die vroeg opstaat is toch wakker geloof ik...

Vorige week, was de verleiding groot om binnen te stappen en toch wel in te gaan in het aanbod. Je kon het podium helpen afbreken na het optreden van George Michael. Met als toemaatje dat je gratis het concert mocht zien. Ik ben er niet op ingegaan omdat ik mij die week wat ziek voelde. Maar ik maak dit wel ruimschoots goed. Op 26 november ga ik naar een optreden van Level 42 (met de legendarische Mark King) en op 30 november zie ik Wim Mertens . Zo kan ik november in alle schoonheid afsluiten !!

zondag 12 november 2006

Singaporeese verbreekt wereldrecord sms'en


Bron: Reuters Gepubliceerd: zondag 12 november 2006 @ 17:17

link : http://www.smssupercup.be/index.php?lang=NL



Een scholiere uit Singapore heeft zondag het wereldrecord sms'en verbroken. De 16-jarige Ang Chuang Yang had tijdens een wedstrijd slechts 41.52 seconden nodig om een sms'je van 160 karakters in te toetsen. Dat heeft een lokaal telecombedrijf, dat de wedstrijd organiseerde, gemeld.

Het vorige record stond op naam van de Amerikaanse Ben Cook, die in juli 42.22 seconden nodig had."Ik ga volgend jaar proberen de 39 seconden te halen", aldus Ang. Volgens de gelukkige winnares is het gebruik van een mobiele telefoon met grote toetsen de sleutel tot haar succes.

Om een wereldrecord te vestigen dat door Guinness erkend wordt, moet altijd dezelfde tekst gesms't worden: "The razor-toothed piranhas of the genera Serrasalmus and Pygocentrus are the most ferocious freshwater fish in the world. In reality they seldom attack a human."

donderdag 2 november 2006

Sjieke bedoening


We staan er eigenlijk nooit bij stil, tenzij men eraan blijft plakken tijdens de warme zomerdagen... Rarara ?? Als je in hondepoep trapt kijk je steevast met een verzuurd gezicht naar je schoenzool. Maar, als je op een kaugom trapt staat er niemand bij stil , tenzij deze vers uitgespuwd werd en nog niet te tijd gehad heeft om zich één te maken met de harde ondergrond tijdens onze o zo zeldzame "bloedhete" zomerdagen.

Neem de proef eens op de som en aanschouw de wegverharding waar je dagelijks over heenloopt. Je zult er versteld bij staan hoeveel bubblegum er gegeten wordt. Op sommige plaatsen kan je er gewoonweg niet naast trappen omdat ze in massa te stoep overmeesterd hebben. Men verwacht een veelkleurig kleurenpalet van gum, maar dit is geenzins het geval.
Afhankelijk van de ondergrond waar ze zich genesteld hebben zijn deze gumresten wit of grijs. Het lijkt alsof de eter van de gum alle kleurstoffen ingezwolgen heeft.

Favoriete plekken van de spuwers zijn oa tram-en bushaltes, voormalige telefooncellen, roltrappen en bankcontactautomaten. De plaatsen waar mensen wachten of langzaam lopen zijn de uitverkoren plekken om de gum met de grond te vereeuwigen.

Ik heb de slechte gewoonte om bij warm weer blootvoets rond te lopen, maar wel de goede gewoonte om dan steeds de grond te aanschouwen om zodoende de verse lading gum, honderesten , sigarettepeuken en ijskreem te kunnen ontwijken. Het slalommen valt al bij al nog mee met een goed getraind oog.