maandag 25 juni 2007

Collect the most glasses to win



Iedereen kent wel het Jenga-spelletje , je weet wel , het spel met houten blokjes waar je voorzichtig , elk om beurt, een blokje uit de lange houten balk dient te verwijderen. Voor hen die Jenga niet kennen , betekent dit wellicht dat ze zelden gezelschapspelletjes spelen ofwel nog nooit gekeken hebben welke gezelschapsspelletjes men op café of jeugdclub (meestal achter de toonbank) kan lenen.
Het Jenga spelletje wordt in India geproduceerd uit duurzaam hout. Dit spel wordt door 's werelds grootste producent in gezelschapsspelletjes (Hasbro) op de markt gegooit. Hasbro produceert o.a. ook het Galgje spel ( weer zo'n leuk taalspelletje). Hasbro heeft hier uiteraard een patent op, maar ondertussen zijn er kapers op de kust !!!!
Het spel heet Martini montain , of Apple Champagen (made in China) en heeft als lukratieve bedoeling zoveel mogelijk glazen te verzamelen zonder dat het bovenste rode glas naar beneden tottert.

Lachen geblazen, en als toemaatje kunnen de glaasjes nog met (liefst) water gevuld worden. Als je je erop waagt de glazen met champagne of martini te vullen kan ik enkel maar aanraden dit niet op moeders mooiste tafelkleed te doen, want deze is er zeker aan voor de moeite.
Het alternatief gezelschapspel heb ik destijds voor luttele euro's bij Bart Smit gevonden ( een peulschil in verglijking met het origineel Jenga-spel). De verpakking meldt dat men toch 8 jaar dient te zijn om zich op de plastieken glazenberg te mogen storten. Men spreekt niet of men de glaasjes al dan niet mag vullen.... aan jullie de keuze.

woensdag 13 juni 2007

Hooverphonic in de Petrol zonder David

Er zijn zo van die muziekgroepen die iedereen reeds gezien heeft, maar dat je zelf nog niet de gelegenheid gekregen had ze ooit aan het werk te zien. Toen ik toegangsticketen voor Hooverphonic kon bemachtigen titelde mijn hartje. En dan nog een clubtoer optreden ! Het zou bijzonder worden. En inderdaad, het was een heel bizar optreden.
Hooverphonic speelde uitsluitend hun debuutalbum , " A new Stereophonic Sound Spectacular" in de stijl van 10 jaar geleden. Enkel Liesje Sadonius ontbrak op het appel, maar de zangpartijen werden door Geike Arnaert goed ingevuld.

De groep wentelde zich in een rookgordijn en de groepsleden stonden quasi onbeweeglijk hun eerste oeuvre te spelen. Dit kwam heel onnatuurlijk en niet spontaan over omdat je geen mimiek of inleving van de muzikanten kon waarnemen. Ik stond op de eerste rij en toch kon ik geen grijns van Callier of Geerts opvangen. Bij elke song werd ik door een overweldigende bas overmand. De boxen stonden over de volledige breedte van zaal gewoon op voethoogte van het publiek. Je voelde letterlijk de luchtverplaatsing van de beats. Goed om dansles te volgen voor doven !!!

Hooverphonic trad op in de orginele bezetting ( 2 man+ 1 vrouw) en zoals je weet kunnen 2 gitaristen en een leadzangeres de beats en de synthesizertunes van hun eerste cd onmogelijk nabootsen. Maw (b)leek het hele gedoe een playbackshow te zijn omdat een muziekband (of computer) de songs naadloos met de gitaristen aanvulde. Jammer, want ik had meer spectakel verwacht.

Doordat de groep uitgedund op het podium stond, kreeg ik niet de gelegenheid om David Poltrock als toetsenman aan de slag te zien. Jammer, want het zou een blij weerzien geweest zijn. In mijn laatste jaar humaniora stichtte ik samen met schoolvrienden de muziekgroep " Common Sense" te Poperinge. David zette toen zijn eerste stappen op het podium als toetsenman. David was eveneens één van de allereerste personen in Poperinge die over een portable cd-speler beschikte. Ik mocht deze cd-speler lenen als ik op fuiven muziek draaide omdat ik zelf geen speler had en omdat ik er geen kon huren destijds... Al bij al heb ik heel goede herinneringen aan deze periode als DJ en als korte periode leadzanger bij "Common Sense".

link : http://www.petrolclub.be/

link : http://www.soundslike.be/nieuws/?articleID=632

maandag 4 juni 2007

McCarthy uitvergroot

Tot eind oktober heeft het Middelheimmuseum een extra large tentoonstelling met McCarthy in de hoofdrol. Zijn opblaasobjecten werden mooi tussen het groen over het ganse park verspreid , zodat men naast de uitvergrote objecten van de kunstenaar eveneens de gelegenheid krijgt om de permanente collectie uitgebreid te aanschouwen.

McCarthy, gekend om zijn extravangantie is er in geslaagd om de toeschouwer te verbazen en een beperkt aantal wandelaars te schokeren. Hij staat gekend als een hevig "Bush" hater en rediculiseerd de ver-Amerikanisering van de hedendaagse maatschappij. Het gaat zelfs zo ver dat zijn werken nogal Pop-art getint zijn met het typische "ver-commercialisering" van deze toch wel kleurrijke kunstrichting.

link : http://museum.antwerpen.be/Middelheimopenluchtmuseum/