zondag 23 september 2007

Bronze for Yann at Liverpool

We had splendid sailing week during the past Europeans. The struggle for the European title at Hoylake (Liverpool) had a special dimension because it was the last great event before the coming World Championships at Argentina (febr 2008).
The French suppremacy has finaly been overwelmed by different countries, especially in the Standart Class.

Final ranking "Standart class" :
1 : François Garnavault (France)
2 : Pablo Reyes (Argentina)
3 : Yann Demuysere (Belgium)
4 : Riis Davis ( United Kingdom)
5 : Horst Herbst (Denmark).

It gives me a good feeling to be back at the "top" of the biggest and most interesting class !!!


pictures : http://www.pbase.com/bleriotclub/s433
link : http://freespace.virgin.net/sec.wsyc/index.htm









donderdag 13 september 2007

De lijn is steeds een beetje sms'en



Sinds kort hoef ik maar een smsje te sturen naar 4884 en de sms die ik terug krijg, geldt als vervoersbewijs.
Het sms-ticket van De Lijn is 60 minuten geldig en je mag onbeperkt overstappen. Het is ook goedkoper (1,35 euro) dan een kaartje kopen bij de chauffeur en het bedrag wordt van mijn Proximus belkrediet afgetrokken. De lijn vergeet wel in haar publicitaire campagne te vermelden dat het reizen slechts 80 eurocent kost met een meerbeurtenkaart...
Voorlopig is het systeem enkel beperkt tot Antwerpen en Gent, maar zal wellicht navolging in het ganse Vlaamse land krijgen.

Nog een reden te minder om mijn gsm te vergeten. Nu kan ik eveneens een parkeerticket voor mijn auto per sms bestellen. Binnenkort zal ik misschien ook mijn aankopen in de plaatselijke supermarkt met mn gsm kunnen betalen ? Waarom niet ?? Lijkt mij een goed idee...






zaterdag 8 september 2007

Vankrunkelsven wint marathon du Medoc







Deze jaarlijkse marathon is niet zo beroemd als die van Londen of New York, maar is wel heel orgineel qua idee. Het parcours dient weliswaar in 6h30 afgelegd worden, maar velen halen wellicht de eindmeet niet... Alles lijkt normaal indien je weet dat je onderweg je 21 bevoorradingspunten tegemoet loopt.

De standjes zijn met regionale specialiteiten als oesters, kaas en entrecote uitgedost. Bovendien zijn er ook 21 degustatiepunten waar je de wijn kunt proeven van de chateaus die je voorbijloopt. Er zijn echter saaie mensen die gewoon de marathon lopen, zoals een zekere Patrik Vankrunkelsven vandaag deze 42,195 km in 2h 59 min en 38 sec afhaspelde. Met deze tijd mocht Vankrunkelsven tot beste buitenlanders bekronen.Het startschot werd te Pauillac gegeven. De route bracht de deelnemers via Saint-Julien, Beychevelles en Saint-Estèphe weer in Pauillac.

Als je het mij vraagt, ben ik wel bereid volgend jaar aan deze marathon deel te nemen. Ik kan je verzerkeren dat ik de eindmeet niet zal halen omdat ik onderweg mijn tocht te vaak zou onderbreken bij de aanlokkelijke kleuren en geuren van de standjes.

Naar het schijnt heeft Patrick zich éénmaal aan de wijn gezondigd !!!