dinsdag 23 oktober 2007

De verwarming doet het niet

Tja, 't worden barre tijden. Binnen een tweetal weken mogen we onze klok terug op wintertijd zetten. Tijd om eens de verwarming uit te testen. Dit jaar heb ik wat langer gewacht omdat de gasprijs 20 procent duurder geworden is.
Misschien wat te lang gewacht, want onze verwarmingsketel slaat op hol. De temperatuur van het water stijgt tot boven de 80 graden. Als ik dan wat waterdruk uit de leidingen haal, moet ik oppassen dat ik mij niet verbrand.
De loodgieters vieren hoogdagen. Het duurt één week vooraleer wij een technieker over de vloer krijgen. Wij maken ondertussen het mooie weer met de "mobiele" electrische verwarmer (die normaliter in de badkamer hangt). Het is niet echt het ideale alternatief, maar toch beter dan niets...
Het beste tot nog toe lijkt vroeg onder de lakens te kruipen. Dan zijn wij 's morgens uiteraard fris man !!!








vrijdag 12 oktober 2007

Op bezoek bij den Patrick


Ik twijfelde geen ogenblik toen ik de mogelijkheid kreeg om mij als sportlaureaat van de stad in te schrijven.

Het is trouwens van 2000 geleden dat ik nog eens een officiele erkenning mocht ontvangen. In 2000 was ik samen met de olympische deelnemers (van Sydney) op het paleis in Brussel te gast. Ik heb toen uitgebreid handjes mogen schudden met Albert, Paola, Philip , Mathilde , Astrid en Laurens (van Luxemburg). Het is wel een unieke ervaring zo met Albert en Mathilde te mogen praten. Albert spreekt echt vlot nederlands, terwijl Mathilde echt een ramp is !!!

Het was eveneens mijn wens om het stadhuis van binnenaf te mogen aanschouwen. Bij deze is dit gelukt en ik heb dan nog een medaille ( als Belgisch Kampioen) en een ets (als vice-wereldkampioen) ontvangen.


Ik heb toen ook kennis gemaakt met Alain De Gendt. Deze speedsurfer behoort tot te wereldtop, en toch hoor je nauwelijks iets van hem. Hij is een aangename en warme persoonlijkheid en ik hoop hem volgend jaar wederom te mogen ontmoeten op het stadhuis.

Bezoek eventjes zijn site : http://www.surfgasm.org/home%20frame.htm
















vrijdag 5 oktober 2007

www.cardive.be

Lap, vorige week had ik wederom 2 boetes. Zelfs met een bewonerskaart is men niet van de parkeerboetes gevrijwaard. Het is al vervelend genoeg om een parkeerplaats te vinden in 't stad. Ik dacht dat ik nu eindelijk mijn droomplekje gevonden had. Ik stond netjes in een parkeervak geparkeerd, maar blijkt nu dat er zelfs parkeervakken bestaan waar men niet in mag parkeren. Eigenaardig als je het mij vraagt ? Maar het is nu eenmaal zo. Blijkbaar is een parkeervak dat niet in een betaalparkeerzone ligt verboden terrein hier !!! De politie beschouwde mij als een overtreder omdat ik met mijn bewonerskaart in een parkeervak stond, maar niet in de betaalparkeerzone. Ik begrijp het niet, maar de arm der wet is blijkbaar niet van plan om toe te geven.
Vandaar dat ik noodgedwongen even in mijn archieven diende te snuisteren om de flyer van Car-dive terug te vinden. Als je de site mag geloven dumpt een ervaringsdeskundige je wagen op een professionele manier. Er is eveneens een tijdelijke promotie. 10 dumpingen = 1 dumping gratis. Al wie zich geroepen voelt om mij hierin te volgen kan mij steeds vrijblijvend contacteren. Dan zijn wij eindelijk van het eindeloos rondrijden verlost, want de politie verbiedt ons langer dan 24 uur op dezelfde plaats parkeren. Op deze manier win ik makkelijk 15 min per dag uit en loop ik geen kans meer om zo'n onaangenaam papierke onder de ruitenwisser te vinden.
link : www.cardive.be