zondag 30 december 2007

verjaardagskalender



In deze drukke eindejaarsperiodes zijn de koopjesjagers druk op zoek naar oa kalenders voor het komende jaar. Velen staan er wellicht nog niet bij stil dat 2008 één extra dag rijker is (29 feb). Onze zoektocht ging in het bijzonder naar een leuke verjaardagskalender. Op het eerste zicht een makkelijke opgave, maar het tegendeel bleek. Toen ons oog plots op een leuke zwart-wit geïllustreede maandkalender viel met 12 afbeeldingen van het fotoarchief uit Spaarnestad. De novembermaand viel bijzonder in de smaak wanneer bleek dat deze een foto bevatte van een jonge snaak zittend in een windwagen.

link : http://www.spaarnestadphoto.nl/component/option,com_sfa_frontpage/Itemid,1/lang,nl/

woensdag 19 december 2007

tussenlichaam en geest


Deze tentoonstelling in Gent kon ik niet zomaar voorbij laten gaan. In dit museum is er een permanente collectie van de "outsiders kunst" terwijl er nu een mooie tentoonstelling loopt met oa bizarre werken van oa Felicien Rops en Contstant Permeke.
De omgeving is luguber wetende dat de Broeders van Liefde zich hier gedurende enkele deccennia in dit imposant gebouw over de zieke (geestelijke en lichamelijke) zielen ontfermden. De primitieve werkmethodes komen eveneens aan bod en het lijkt heel even alsof je je in anno 1920 waant.


link : http://www.erfgoedcelgent.be/item.php?itemno=19_140

zaterdag 15 december 2007

Kerstwens in 333 talen


Met de komende kerstdagen in ons achterhoofd en om het omzetcijfer van de brievenbussen wat omhoog te krikken in 2007 heb ik mij voorgenomen om mijn welgemeende wensen met de klassieke postzegel te versturen.

De postvakbonden klagen over de werkzekerheid... Bij deze steun ik hen in deze onzekere tijden.

Ik wil hierop wel een uitzondering maken voor de vele lezers van mijn weblog. Ik beschik in de meeste gevallen niet over hun postadres, laat staan hun taal begrijp . Via volgende link wens ik hen van harte het allerbeste toe!!!!


maandag 3 december 2007