maandag 28 april 2008

Play It Again Sam bestaat 25 jaar


Het verheugt mij te horen dat PIAS (http://www.pias.com/ ) ondertussen 25 jaar bestaat. Deze Belgische platenlabel is ondertussen uitgegroeid tot de grootse Europese onafhankelijke platenmaatschappij en heeft ondertussen onderdak geboden aan een indrukkwekkend aantal muziekgroepen die furore maakten in het alternatieve circuit.
Ik koester nog steeds mijn 3 grijsgedraaide verzamelcdeekes van de begin negentiger jaren met de welluidende naam "Play it!". Pias heeft zelden verzamels uitgebracht, maar deze mogen echt niet in je collectie ontbreken.
Play it 1 serveert on John Cale, Willy Deville , The Shamen, House of Pain, Consolidated , The Sugercubes en het legendarische "Stockholm" van de New fast Daffodils.
Play it 2 is wat commerciëler met oa Pop in Wonderland, Frank Black , The Levellers en Hole (yep, de groep van de vrouw van Cobain).
Play it 3 is bij mijn weten de laatse verzamel met oa Heather Nova, Killing Joke, Offspring en Channel zero. Zware kost dus om deze drie verzamels achtereenvolgens te beluisteren...
Verder heeft PIAS aan menig Vlaams artiesten de kans geboden om hun cd's of singles uit te brengen. Ik denk dan ondermeer aan Front 242, The Scabs , Won Ton Ton and 2 Many DJ's, An Pierlé, Daan, El Tattoo Del Tigre, Gabriel Rios, Gorki, Neon Jugement, Wim Mertens, Woodface
Als je even de cataloog van Pias induikt ondekt men een indrukwekkend oevre. De meest opvallende namen voor mij althans zijn : New Order , Pixies, The Offspring, The Progidy, Moby, Junior Jack, MC Solaar, Weathermen, en vele andere.
PIAS is goed bezig en ik hoop dat ik nog vele jaren muziek te horen krijg dat via hun label het levenslicht in onze contreien ziet.

donderdag 17 april 2008

Denk nooit te vroeg dat ge gewonnen zijt

"Pech hé, wat kan ik er anders op zeggen? Ik dacht te winnen, gooide de armen in de lucht, maar verloor daarmee vijf kilometer per uur aan snelheid en dus won Cavendish toch nog. Ik herhaal dat het jammer is voor mij en voor de ploeg want we hebben ons best gedaan. Iets als dit maak je gelukkig niet dikwijls mee in een carrière.", aldus Tom Boonen na de afloop van de Scheldeprijs.
Tja, het moet je maar overkomen. Denken dat ge de beste zijn in een spurt om toch nog op de meet geklopt te worden. Ik zie dat alvast niet gebeuren met mij. Primo, omdat ik niet aan wielrennen op niveau doe en secundo omdat ik altijd mijn uiterste best doe tot over de eindmeet. Collega zeilers vertellen mij soms dat ik een streberke ben. Maar om te winnen moet men zijn uiterste best doen en nooit vroegtijdig juichen denkende dat de buit binnen is...

donderdag 10 april 2008

Het Guggenheim te Bilbao

Dit gebouw opgetrokken in titanium, kalksteen en glas is een "must see "van de architect Frank O. Gehry. De fascinerende vormen misleiden de bezoeker met zijn abnormale buigingen, zodanig zelfs dat men er "tipsy" van wordt. De glooiende vormen zijn soms zo irreel dat men de indruk krijgt dat de aardse proporties van de architecteur overschreden werden.
Verder heb ik te weinig woorden voor de supermooie permante collectie van dit museum. Het overtreft zondermeer de verschillende musea van moderne kunsten die ik reeds mocht bezoeken.
Dit museun van hedendaagse kunsten ligt op de linkeroever van het beeldschone Bilbao ingeplant. De stad biedt verder nog talloze "ansichtkaart" gebouwen aan en men loopt zondermeer graag verloren in de oude binnenstad (Siete Calles). Nu nog even mijn Baskisch bijschaven en dan zal ik er mij echt thuis voelen.

link : http://www.guggenheim-bilbao.es/?idioma=en