woensdag 21 mei 2008

Telectroscoop laat mensen van Londen tot in New York turen


Londen en New York hebben er een geweldige attractie bij: vanaf het Londense stadhuis, aan de oevers van de Thames kan je nu door een gigantische ''ondergrondse telescoop'' naar de overkant van de oceaan helemaal tot aan Fulton Ferry Landing, nabij de Brooklyn Bridge in New York turen, en vise versa.


Als je Paul St John, de kunstenaar die de ''telectroscoop'' heeft ontworpen, gelooft, zorgt een ingewikkeld systeem van spiegels in een tunnel onder de Atlantische Oceaan ervoor dat je kan terugzwaaien naar de mensen die aan de andere kant van de oceaan naar jou zwaaien, maar meer nuchtere, wetenschappelijke geesten houden het erop dat een optische kabel Londen New York verbindt, die het mogelijk maakt om de lieden aan de overkant te zien.


Sinds de ''telectroscoop'' een paar dagen geleden in werking werd gesteld schuiven Britten en Amerikanen aan beide zijden van de plas aan om tegen 1 pond per persoon naar elkaar te kijken, signalen uit te wisselen, en elkaar berichten zoals ''Hello from London!'' te tonen, die ze haastig op pancartes hebben geschreven.
Dat leidde al tot vermakelijke berichten: na de championsleague finale in Moskou, kribbelde een voetbalfan in New York '' Man U. sucks!'' op een papier. De Britten aan de overkant schreven terug: ''Man, U suck!'' Waarop zowel in Londen als New York het volk voor de vreemde telescoop lachend op en neer begon te springen. Dringend gaan zien, die telectroscoop, want hij blijft maar operationeel tot 15 juni!


Bron : HLN

maandag 5 mei 2008

Philip M. Parker schrijft een boek



Professor Parker heeft speciale computeralgoritmes bijeengescharreld om zo een breed gamma aan informatie te kunnen vinden op internet. Die informatie kan hij zo in boekvorm omtoveren zonder dat hij eigenlijk de werkelijke auteur is. Dit staaltje vakmanschap leverde hem al 200000 boeken op waarvan er zo'n 86000 verschillende titels te vinden zijn op Amazon.com .

Zijn handeltje is zo lukratief dat hij 6 programmeurs en zo'n 60 computers voor hem laat werken. Het uitgeven van een boek van pakweg 150 blazijden kost hem 6 Eurocent aan elektriciteit. Een boek wordt slechts afgedrukt als er een koper is. Een succesboek kan tot een paar hondertal exemplaren verkopen terwijl een doorsnee boek gemiddeld een paar tiental bedraagt. Volgens zijn berekeningen is hij al uit de kosten als hij één boek verkoopt.

Het is niet echt zijn bedoeling door de computer gestyleerde zinnen te laten schrijven maar om intensief en duur in tijd van zoeken naar informatie door de computer te laten geschieden (en te verkopen natuurlijk). Deze superproductieve auteur gaat er prat op dat er om de 13 minuten een nieuw boek van hem verschijnt.

link : http://www.nytimes.com/2008/04/14/business/media/14link.html?_r=2&oref=slogin&oref=slogin