zaterdag 18 april 2009

Kat-ogen in de boom


Onze poes leert de vrije wereld kennen...en heeft blijkbaar geen last van hoogtevrees. Tja, toen ze vroeger op de daken 6 hoog van ons appartement in A rondcrosste had ik soms meelij dat de gevleugelden haar te slim af waren.
Maar nu leert ze stilaan een echte carnivoor te zijn. Ze sluipt, houdt zich muisstil , en klautert soms te hoog in de bomen. Tja, dit is duidelijk een paniekshot, opengesperde ogen en luid gemiauw. Mijn ladder was te kort om haar in mijn armen te ontsluiten. Er zat niets anders op dan mij volledig uit te strekken en haar bij haar staart te vatten. Niet echt poesvriendelijk, maar nu heeft ze duidelijk begrepen dat die bewuste boom toch niet echt meer tot haar speeldomein behoort. De boom dient nu slechts als krabpaal en daar kan ik vrede mee nemen.

donderdag 16 april 2009

Earth Car at Verbeke Foundation

Ja ja, deze bestaat echt al rijdt dit Renault 4'ke niet meer rond. Dit project van Peter De Cupere kan je in Verbeke Foundation bewonderen. Dit "natuurmuseum" is een specialleke op zich. Men kan er bv een rottende koe aanschouwen of bv midden in een skelet van een dino wandelen of er een kweekexperiment van levende kippen volgen.
Voor mij was het een eerste kennismaking met work in progress, oftewel evoluerende kunst.

meer info op : http://www.verbekefoundation.com/

vrijdag 10 april 2009

Groen van hart

Mijn franstalige tante wees mij erop dat ik als kind reeds met allerhande kweeksels bezig was. Het is inderdaad zo dat ik soms wel eens iets durf te experimenteren. Als kerstgeschenk kreeg ik een zak narcisbloembollen cadeau. Daar ik wat aan de late kant was om ze te planten heb ik het maar eens binnenskamers geprobeerd op water in hyacintwaterkweekglazen. Deze foto is in de beginfase gekiekt. Ondertussen zijn de stengels zo'n 40 cm lang , maare tot mijn trieste ontsteltenis zijn er geen bloemen te bespeuren. Besluit : blijf bij hyacinten op hydrocultuur.



zaterdag 4 april 2009

Puree flash

Puree flash doet mij aan mijn grootmoeder denken. Het was zij die ons het recept leerde. Het is niet meer dan puree met karnemelk en bruin gebakken boter. Un délice , als je het mij vraagt.
Voor mijn verjaardag werd er een variante geserveerd (zie foto). Het lijkt echt op een gerecht van bij de Fox(www.hotelfox.org/intro.html ) al is deze foto thuis genomen. Lekker smullen was het van het gepocheerd ei met garnalen en de karnemelk. Als je het mij vraagt, wil ik wel om de twee weken verjaren !