zondag 30 december 2007

verjaardagskalender



In deze drukke eindejaarsperiodes zijn de koopjesjagers druk op zoek naar oa kalenders voor het komende jaar. Velen staan er wellicht nog niet bij stil dat 2008 één extra dag rijker is (29 feb). Onze zoektocht ging in het bijzonder naar een leuke verjaardagskalender. Op het eerste zicht een makkelijke opgave, maar het tegendeel bleek. Toen ons oog plots op een leuke zwart-wit geïllustreede maandkalender viel met 12 afbeeldingen van het fotoarchief uit Spaarnestad. De novembermaand viel bijzonder in de smaak wanneer bleek dat deze een foto bevatte van een jonge snaak zittend in een windwagen.

link : http://www.spaarnestadphoto.nl/component/option,com_sfa_frontpage/Itemid,1/lang,nl/

woensdag 19 december 2007

tussenlichaam en geest


Deze tentoonstelling in Gent kon ik niet zomaar voorbij laten gaan. In dit museum is er een permanente collectie van de "outsiders kunst" terwijl er nu een mooie tentoonstelling loopt met oa bizarre werken van oa Felicien Rops en Contstant Permeke.
De omgeving is luguber wetende dat de Broeders van Liefde zich hier gedurende enkele deccennia in dit imposant gebouw over de zieke (geestelijke en lichamelijke) zielen ontfermden. De primitieve werkmethodes komen eveneens aan bod en het lijkt heel even alsof je je in anno 1920 waant.


link : http://www.erfgoedcelgent.be/item.php?itemno=19_140

zaterdag 15 december 2007

Kerstwens in 333 talen


Met de komende kerstdagen in ons achterhoofd en om het omzetcijfer van de brievenbussen wat omhoog te krikken in 2007 heb ik mij voorgenomen om mijn welgemeende wensen met de klassieke postzegel te versturen.

De postvakbonden klagen over de werkzekerheid... Bij deze steun ik hen in deze onzekere tijden.

Ik wil hierop wel een uitzondering maken voor de vele lezers van mijn weblog. Ik beschik in de meeste gevallen niet over hun postadres, laat staan hun taal begrijp . Via volgende link wens ik hen van harte het allerbeste toe!!!!


maandag 3 december 2007

maandag 26 november 2007

John Masefield and my cat looks like Hitler


Een uithangbord aan een pub in Engeland beroert de gemoederen. De cafébaas heeft een beeld van de dichter John Masefield gebruikt maar dat lijkt verdacht veel op de beeltenis van Adolf Hitler. John Masefield was een Engelse dichter die leefde van 1878 tot 1967. Het café ligt in de buurt van het geboortedorp van Masefield. Als je even op google-afbeeldingen surft kan je nog van die leuke kiekjes van de brave man vinden...

Nu we toch bezig zijn met look-alikes is de volgende site zeker een bezoekje waard. Begin 2007 heb ik daar een foto van mijn kat gepost, maar tot mijn spijt werd deze niet weerhouden. De kattensite, waar katten de welbespraakte naam van "Kitlers" dragen heb ik destijds bij mijn favorieten gevoegd. Het is een plezier om dees af en toe te bezoeken. Ik heb de afbeelding van mijn kat zopas nog eens doorgestuurd in de hoop dat mijn Kitler nu wel vereeuwigd wordt.


bijgevoegde foto : mijn allerliefste Kitler.

woensdag 21 november 2007

Racing Schedule De Panne , Standart , Class 2+3+5

Sun 16 dec 07 : Herfstrace , briefing 9:30 hrs

Sat + Sun 15 - 16 mar 08 : GP R. Vermeulen , briefing 10:30 hrs , really nice prices to win !!!

Sat + Sun 29 - 30 mar 08 : Paascup , briefing 8:30 hrs and 10:30 hrs

Sat + Sun 12 - 13 apr 08 : Krabrally , briefing 10:00 hrs and 11:00 hrs , sailing track from Koksijde till Dunkerque (splendid "endurance" race). Participants coming from France, Germany , United Kingdom , Netherlands and Switserland.

more info on www.lazef.be

vrijdag 16 november 2007

Albert Camus


Suite à mon article précedent, mon ami P. m'a passé la réflection suivante d' Albert Camus.
"Toute forme de mépris, si elle intervient en politique, prépare ou instaure le facisme."

dinsdag 13 november 2007

Tricolor


Wij zijn er weer eens flink in geslaagd ons buitenlands blazoen te bevuilen. Onze "eendracht maakt macht" lijdt ferm onder de formatiegesprekken. Er lijkt maar geen eind aan te komen...
Op 11 november heb ik slechts één moedige Belg gezien die zijn vlag aan zijn gevel durfde te hangen. Van een echte Belg wordt verwacht dat hij op volgende dagen zijn tricolor ten tonele tovert : 11 november (wapenstilstand) , 15 november (feest van de dynastie) en 21 juli (nationale feestdag). Je mag mij dan eerstdaags met een opgeheven hoofd door het straatbeeld zien wandelen op zoek naar onze driekleur. Ik ben benieuwd wat de moedige Belg ervan zal bakken op 15 november...
Onze vlagkleuren zijn afkomstig van het hertogdom Brabant. Jaja, de provincie van BHV. Is dit nu toeval of niet ? Aanvankelijk stonden de kleuren horizontaal en art. 193 van onze grondwet vertelt ons dat de kleuren rood, geel, zwart zijn. Als men art. 193 letterlijk interpreteert zou de stokkant dus rood moeten zijn in plaats van het huidige zwart. Het gele staat welbepaald in het midden. Toeval , of is het omdat het geel in beide landsdeelvlaggen voorkomt? De Vlamingen bazuinen met hun zwart gele leeuw , terwijl de Walen ten strijde gaan met hun geel rode haan. Onze heren politici zouden beter even de grondwet aanpassen ipv eindeloos aan te modderen.
Onze driekleur dateert van 23 januari 1831 , enkele maanden nadat België in juli 1830 de onafhankelijk kreeg van Nederland.
Ik ben benieuwd of onze tricolor nog lang stand zal houden? Het hangt allemaal van de goodwill en ons gezond verstand af...

dinsdag 23 oktober 2007

De verwarming doet het niet

Tja, 't worden barre tijden. Binnen een tweetal weken mogen we onze klok terug op wintertijd zetten. Tijd om eens de verwarming uit te testen. Dit jaar heb ik wat langer gewacht omdat de gasprijs 20 procent duurder geworden is.
Misschien wat te lang gewacht, want onze verwarmingsketel slaat op hol. De temperatuur van het water stijgt tot boven de 80 graden. Als ik dan wat waterdruk uit de leidingen haal, moet ik oppassen dat ik mij niet verbrand.
De loodgieters vieren hoogdagen. Het duurt één week vooraleer wij een technieker over de vloer krijgen. Wij maken ondertussen het mooie weer met de "mobiele" electrische verwarmer (die normaliter in de badkamer hangt). Het is niet echt het ideale alternatief, maar toch beter dan niets...
Het beste tot nog toe lijkt vroeg onder de lakens te kruipen. Dan zijn wij 's morgens uiteraard fris man !!!








vrijdag 12 oktober 2007

Op bezoek bij den Patrick


Ik twijfelde geen ogenblik toen ik de mogelijkheid kreeg om mij als sportlaureaat van de stad in te schrijven.

Het is trouwens van 2000 geleden dat ik nog eens een officiele erkenning mocht ontvangen. In 2000 was ik samen met de olympische deelnemers (van Sydney) op het paleis in Brussel te gast. Ik heb toen uitgebreid handjes mogen schudden met Albert, Paola, Philip , Mathilde , Astrid en Laurens (van Luxemburg). Het is wel een unieke ervaring zo met Albert en Mathilde te mogen praten. Albert spreekt echt vlot nederlands, terwijl Mathilde echt een ramp is !!!

Het was eveneens mijn wens om het stadhuis van binnenaf te mogen aanschouwen. Bij deze is dit gelukt en ik heb dan nog een medaille ( als Belgisch Kampioen) en een ets (als vice-wereldkampioen) ontvangen.


Ik heb toen ook kennis gemaakt met Alain De Gendt. Deze speedsurfer behoort tot te wereldtop, en toch hoor je nauwelijks iets van hem. Hij is een aangename en warme persoonlijkheid en ik hoop hem volgend jaar wederom te mogen ontmoeten op het stadhuis.

Bezoek eventjes zijn site : http://www.surfgasm.org/home%20frame.htm
















vrijdag 5 oktober 2007

www.cardive.be

Lap, vorige week had ik wederom 2 boetes. Zelfs met een bewonerskaart is men niet van de parkeerboetes gevrijwaard. Het is al vervelend genoeg om een parkeerplaats te vinden in 't stad. Ik dacht dat ik nu eindelijk mijn droomplekje gevonden had. Ik stond netjes in een parkeervak geparkeerd, maar blijkt nu dat er zelfs parkeervakken bestaan waar men niet in mag parkeren. Eigenaardig als je het mij vraagt ? Maar het is nu eenmaal zo. Blijkbaar is een parkeervak dat niet in een betaalparkeerzone ligt verboden terrein hier !!! De politie beschouwde mij als een overtreder omdat ik met mijn bewonerskaart in een parkeervak stond, maar niet in de betaalparkeerzone. Ik begrijp het niet, maar de arm der wet is blijkbaar niet van plan om toe te geven.
Vandaar dat ik noodgedwongen even in mijn archieven diende te snuisteren om de flyer van Car-dive terug te vinden. Als je de site mag geloven dumpt een ervaringsdeskundige je wagen op een professionele manier. Er is eveneens een tijdelijke promotie. 10 dumpingen = 1 dumping gratis. Al wie zich geroepen voelt om mij hierin te volgen kan mij steeds vrijblijvend contacteren. Dan zijn wij eindelijk van het eindeloos rondrijden verlost, want de politie verbiedt ons langer dan 24 uur op dezelfde plaats parkeren. Op deze manier win ik makkelijk 15 min per dag uit en loop ik geen kans meer om zo'n onaangenaam papierke onder de ruitenwisser te vinden.
link : www.cardive.be







zondag 23 september 2007

Bronze for Yann at Liverpool

We had splendid sailing week during the past Europeans. The struggle for the European title at Hoylake (Liverpool) had a special dimension because it was the last great event before the coming World Championships at Argentina (febr 2008).
The French suppremacy has finaly been overwelmed by different countries, especially in the Standart Class.

Final ranking "Standart class" :
1 : François Garnavault (France)
2 : Pablo Reyes (Argentina)
3 : Yann Demuysere (Belgium)
4 : Riis Davis ( United Kingdom)
5 : Horst Herbst (Denmark).

It gives me a good feeling to be back at the "top" of the biggest and most interesting class !!!


pictures : http://www.pbase.com/bleriotclub/s433
link : http://freespace.virgin.net/sec.wsyc/index.htm









donderdag 13 september 2007

De lijn is steeds een beetje sms'en



Sinds kort hoef ik maar een smsje te sturen naar 4884 en de sms die ik terug krijg, geldt als vervoersbewijs.
Het sms-ticket van De Lijn is 60 minuten geldig en je mag onbeperkt overstappen. Het is ook goedkoper (1,35 euro) dan een kaartje kopen bij de chauffeur en het bedrag wordt van mijn Proximus belkrediet afgetrokken. De lijn vergeet wel in haar publicitaire campagne te vermelden dat het reizen slechts 80 eurocent kost met een meerbeurtenkaart...
Voorlopig is het systeem enkel beperkt tot Antwerpen en Gent, maar zal wellicht navolging in het ganse Vlaamse land krijgen.

Nog een reden te minder om mijn gsm te vergeten. Nu kan ik eveneens een parkeerticket voor mijn auto per sms bestellen. Binnenkort zal ik misschien ook mijn aankopen in de plaatselijke supermarkt met mn gsm kunnen betalen ? Waarom niet ?? Lijkt mij een goed idee...






zaterdag 8 september 2007

Vankrunkelsven wint marathon du Medoc







Deze jaarlijkse marathon is niet zo beroemd als die van Londen of New York, maar is wel heel orgineel qua idee. Het parcours dient weliswaar in 6h30 afgelegd worden, maar velen halen wellicht de eindmeet niet... Alles lijkt normaal indien je weet dat je onderweg je 21 bevoorradingspunten tegemoet loopt.

De standjes zijn met regionale specialiteiten als oesters, kaas en entrecote uitgedost. Bovendien zijn er ook 21 degustatiepunten waar je de wijn kunt proeven van de chateaus die je voorbijloopt. Er zijn echter saaie mensen die gewoon de marathon lopen, zoals een zekere Patrik Vankrunkelsven vandaag deze 42,195 km in 2h 59 min en 38 sec afhaspelde. Met deze tijd mocht Vankrunkelsven tot beste buitenlanders bekronen.Het startschot werd te Pauillac gegeven. De route bracht de deelnemers via Saint-Julien, Beychevelles en Saint-Estèphe weer in Pauillac.

Als je het mij vraagt, ben ik wel bereid volgend jaar aan deze marathon deel te nemen. Ik kan je verzerkeren dat ik de eindmeet niet zal halen omdat ik onderweg mijn tocht te vaak zou onderbreken bij de aanlokkelijke kleuren en geuren van de standjes.

Naar het schijnt heeft Patrick zich éénmaal aan de wijn gezondigd !!!



woensdag 29 augustus 2007

Uit de lucht gevallen

Deze middag trof ik op de Groenplaats een gevaarte aan die uit de lucht kwam gevallen. Het object bleek een afgedankte straaljager van een vreemde natie te zijn. Ons leger was er als de kippen bij om dit toestel in beslag te nemen.
Bij mijn weten , had ik recht om deze jager te claimen. Als ik op zee of op strand iets vind, ben ik daar automatisch de rechtmatige eigenaar van. Als ik de vergelijking doortrek kom ik tot het besluit dat als er iets uit de lucht valt, je ook hiervan het eigenaarsschap kan claimen.
Ik was er namelijk voor het leger er toekwam....en ik moet toegeven dat ik na een heftige discussie met die mannen het onderspit heb moeten delven. Na wat over en weer getelefoneer bleek de rechtmatige eigenaar van het toestel toch te bestaan. Het Iraanse leger had dit toestel van het Belgisch leger gekocht, maar had een noodlanding op de "Groenplaats" gemaakt wegens brandstofgebrek.















woensdag 22 augustus 2007

Bericht van verdwijning








Onlangs mocht ik volgende mail ontvangen :


"Bericht van verdwijning :"

VERDWENEN !!!
GEEL ROND DING DAT
GEWOONLIJK AL DRAAIEND
IN DE LUCHT ZWEEFT !!!
ZE LUISTERT NAAR DE NAAM ''ZON''.
ALS U HAAR ZIET, ZEG HAAR DAT HET
VERDOMME AUGUSTUS IS !!!



*************

Enne ik sta volledig achter het standpunt van de afzender van bovenvermelde mail.

De bijgevoegde foto heb ik weliswaar tijdens één van de zeldzame aangename augustusavonden gekiekt.



woensdag 15 augustus 2007

15 Augustus : feestdag










Iedereen is natuurlijk tevreden met een extra feestdag. Toch ervaar ik dat naarmate de zomerjaren vorderen steeds minder mensen weten waarom er gefeest wordt op half-augustus. Als klein manneke diende ik steevast op elke feestdag " zaligen hoogdag" aan mijn grootmoeder toe te wensen.





15 augustus staat bij mij als "Onze-Lieve-Vrouw Hemelvaart" in het geheugen gegrift. Ja, het is blijkbaar niet enkel Christus die door God naar de opperste regionen opgeroepen werd !!!!





Maria moet ergens tussen 36 en 50 n.Chr. zijn overleden. Hierbij zouden alle apostelen aanwezig zijn geweest behalve de ongeloofelijke Thomas. Toen deze arriveerde was Maria's lichaam al begraven en om haar toch eer te bewijzen bezocht Thomas in zijn eentje haar graf. Volgens de traditie zou Thomas toen de tenhemelopneming van Maria hebben gezien. De overige apostelen geloofden dit niet totdat hij het lege graf van Maria toonde. Het was Thomas die als enige apostel aanvankelijk niet geloofde in de verrezen Christus en nu kwam hij plots opdagen dat Maria verezen was !!!


zondag 5 augustus 2007

Final ranking challenge "Bob Nyssens"


1. Y.Demuysere ( Antwerpen)
2. H.Vermeulen (Beveren)
3.Th.Kaisin (Brussels)
4. M.Deliens (Brussels)
5. K.Dieleman (De Panne)
6. M.Leach (United Kingdom)


It's the first time a had the opportunity to win this challenge. It was a though competition spread over two weekends with well experienced pilots.
This small championship was held in De Panne and winning this challenge is very symbolic to me because I have great respect for Bob Nyssens who was e.g. the first president of the international sandyacht associaton ( link : http://www.fisly.org/ )

maandag 23 juli 2007

De valse noot van Leterme


"Formateur Yves Leterme heeft gisteren een slechte beurt gemaakt op de Franstalige openbare omroep RTBF. Zo wist het CD&V-kopstuk niet exact te vertellen wat er precies gevierd wordt op de 21ste juli, de Belgische nationale feestdag. Gevraagd om een stukje van de Brabançonne voor te dragen, begon Leterme zelfs de Marseillaise, de Franse nationale hymne, te zingen. Leterme zelf wil vandaag alvast geen commentaar geven op het incident." (bron : Het laatste nieuws).
Als je het mij vraagt is dit een ronduit belachelijke situatie. Van een komend premier wordt tenminste verwacht dat hij toch de lagere school met succes doorlopen heeft.... Ik herinner mij nog levendig meester Lermytte (5 de studiejaar) die het zangkoor " De Duinengalmpjes" begeleidde. Op ons repertoire stond alvast : "Het Belgisch volkslied", "De Leeuw", en "Leve De Panne (daar staat mijn huis)".
Ik kan maar Leterme voorstellen om zijn kennis tijdens de komende "zangfeesten" wat bij te schaven.
Data zijn :

Leuven 28/07/2007
Keerbergen 29/07/2007
Bornem 03/08/2007

link : http://www.vlaanderenzingt.be/

zondag 22 juli 2007

Welkom in Nederland


Telkemale ik onze Noorderburen bezoek sta ik versteld van hun pittig taalgebruik.
Enkele markante voorbeelden zijn :

parreterre = gelijksvloers
patat = friet
jus d'orange = sinaasappelsap
assurantiën = verzekeringen


Nu ik zo'n verkeerbord van de plaatselijke politie voorgeschoteld krijg ( zie foto) , dien ik toch wel even mijn woordenboek boven te halen !!!

Baldadigheid = met de bal op straat spelen
Natuurlijke behoefte doen = op straat kussen
Aangebroken blik op de openbare weg = ik mag dus blijkbaar de mensen niet meer uitgebreid bekijken en beoordelen op hun uiterlijk
Rijden fiets tijdens geslotenverklaring = blijkbaar kan men hier niet 24 uur per dag rondfietsen

Tja , en wij weten allen dat onze Noorderburen zonder identiteitskaart in hun eigen land mogen rondlopen. Beter nog, ze verzuimen deze vaak mee te nemen als ze naar ons afzakken.

Blijkbaar wil de plaatselijke politie in Terneuzen mij waarschuwen !!! Ze zijn alvast in hun opzet geslaagd. Ik denk er niet aan om ginder hun Heineken te nuttigen...

dinsdag 10 juli 2007

Fiets gestolen


Hallo, ben jij toevallig de lieve persoon die mijn fiets even leende en vergat deze terug te brengen ?
Voor alle duidelijkheid vermeld ik nog even dat deze vorige week op een nacht ontvreemd werd in de winkelstraat.
Je had de goedheid om mijn slot opengebroken achter te laten.
Mocht je dees fiets om een of andere manier niet meer kunnen terugbezorgen ben ik eveneens tevreden met een vervangfiets. Liefst een groene damesfiets van het merk Raleigh.

maandag 25 juni 2007

Collect the most glasses to win



Iedereen kent wel het Jenga-spelletje , je weet wel , het spel met houten blokjes waar je voorzichtig , elk om beurt, een blokje uit de lange houten balk dient te verwijderen. Voor hen die Jenga niet kennen , betekent dit wellicht dat ze zelden gezelschapspelletjes spelen ofwel nog nooit gekeken hebben welke gezelschapsspelletjes men op café of jeugdclub (meestal achter de toonbank) kan lenen.
Het Jenga spelletje wordt in India geproduceerd uit duurzaam hout. Dit spel wordt door 's werelds grootste producent in gezelschapsspelletjes (Hasbro) op de markt gegooit. Hasbro produceert o.a. ook het Galgje spel ( weer zo'n leuk taalspelletje). Hasbro heeft hier uiteraard een patent op, maar ondertussen zijn er kapers op de kust !!!!
Het spel heet Martini montain , of Apple Champagen (made in China) en heeft als lukratieve bedoeling zoveel mogelijk glazen te verzamelen zonder dat het bovenste rode glas naar beneden tottert.

Lachen geblazen, en als toemaatje kunnen de glaasjes nog met (liefst) water gevuld worden. Als je je erop waagt de glazen met champagne of martini te vullen kan ik enkel maar aanraden dit niet op moeders mooiste tafelkleed te doen, want deze is er zeker aan voor de moeite.
Het alternatief gezelschapspel heb ik destijds voor luttele euro's bij Bart Smit gevonden ( een peulschil in verglijking met het origineel Jenga-spel). De verpakking meldt dat men toch 8 jaar dient te zijn om zich op de plastieken glazenberg te mogen storten. Men spreekt niet of men de glaasjes al dan niet mag vullen.... aan jullie de keuze.

woensdag 13 juni 2007

Hooverphonic in de Petrol zonder David

Er zijn zo van die muziekgroepen die iedereen reeds gezien heeft, maar dat je zelf nog niet de gelegenheid gekregen had ze ooit aan het werk te zien. Toen ik toegangsticketen voor Hooverphonic kon bemachtigen titelde mijn hartje. En dan nog een clubtoer optreden ! Het zou bijzonder worden. En inderdaad, het was een heel bizar optreden.
Hooverphonic speelde uitsluitend hun debuutalbum , " A new Stereophonic Sound Spectacular" in de stijl van 10 jaar geleden. Enkel Liesje Sadonius ontbrak op het appel, maar de zangpartijen werden door Geike Arnaert goed ingevuld.

De groep wentelde zich in een rookgordijn en de groepsleden stonden quasi onbeweeglijk hun eerste oeuvre te spelen. Dit kwam heel onnatuurlijk en niet spontaan over omdat je geen mimiek of inleving van de muzikanten kon waarnemen. Ik stond op de eerste rij en toch kon ik geen grijns van Callier of Geerts opvangen. Bij elke song werd ik door een overweldigende bas overmand. De boxen stonden over de volledige breedte van zaal gewoon op voethoogte van het publiek. Je voelde letterlijk de luchtverplaatsing van de beats. Goed om dansles te volgen voor doven !!!

Hooverphonic trad op in de orginele bezetting ( 2 man+ 1 vrouw) en zoals je weet kunnen 2 gitaristen en een leadzangeres de beats en de synthesizertunes van hun eerste cd onmogelijk nabootsen. Maw (b)leek het hele gedoe een playbackshow te zijn omdat een muziekband (of computer) de songs naadloos met de gitaristen aanvulde. Jammer, want ik had meer spectakel verwacht.

Doordat de groep uitgedund op het podium stond, kreeg ik niet de gelegenheid om David Poltrock als toetsenman aan de slag te zien. Jammer, want het zou een blij weerzien geweest zijn. In mijn laatste jaar humaniora stichtte ik samen met schoolvrienden de muziekgroep " Common Sense" te Poperinge. David zette toen zijn eerste stappen op het podium als toetsenman. David was eveneens één van de allereerste personen in Poperinge die over een portable cd-speler beschikte. Ik mocht deze cd-speler lenen als ik op fuiven muziek draaide omdat ik zelf geen speler had en omdat ik er geen kon huren destijds... Al bij al heb ik heel goede herinneringen aan deze periode als DJ en als korte periode leadzanger bij "Common Sense".

link : http://www.petrolclub.be/

link : http://www.soundslike.be/nieuws/?articleID=632

maandag 4 juni 2007

McCarthy uitvergroot

Tot eind oktober heeft het Middelheimmuseum een extra large tentoonstelling met McCarthy in de hoofdrol. Zijn opblaasobjecten werden mooi tussen het groen over het ganse park verspreid , zodat men naast de uitvergrote objecten van de kunstenaar eveneens de gelegenheid krijgt om de permanente collectie uitgebreid te aanschouwen.

McCarthy, gekend om zijn extravangantie is er in geslaagd om de toeschouwer te verbazen en een beperkt aantal wandelaars te schokeren. Hij staat gekend als een hevig "Bush" hater en rediculiseerd de ver-Amerikanisering van de hedendaagse maatschappij. Het gaat zelfs zo ver dat zijn werken nogal Pop-art getint zijn met het typische "ver-commercialisering" van deze toch wel kleurrijke kunstrichting.

link : http://museum.antwerpen.be/Middelheimopenluchtmuseum/

zaterdag 12 mei 2007

Luka Bloom op Dranouter


Toen ik een jaar of achttien was had ik de gelegenheid deze Ierse zanger in een klein onbeduidend festivalleke aan het werk te zien. Ik was toen onder de indruk van het kunnen van die kerel. Luka Bloom mocht ik niet missen op Dranouter aan zee ( www.dranouteraanzee.be ) omdat zijn optreden destijds een grote indruk op mij naliet.



En mijn vermoeden werd bevestigd. Bloom is nog gegroeid en zijn repertoire is serieus "aangedikt". Als hij op het podium staat krijg je de indruk dat hij je persoonlijk aanspreek en zomaar een paar liedjes uit zijn mouw schudt. Hij komt zo "naturel" over dat je de indruk krijgt dat hij zonder playlist speelt. Zijn gitaarwerk vind ik wonderbaarlijk. Hij speelt zowel de baslijn als de melodiën tergelijkertijd en mengelt dit stijlvol met een batterij voetgitaarvervormers. Het geluid is uniek. Je krijgt de indruk dat ze met verschillende mensen samen spelen.


De meesten kennen wel enkele nummers van Luka Bloom ( bv de radio 1 luisteraars) maar weinigen weten dat die songs van de here Bloom zelf zijn. De concerttent was halfleeg bij de aanvang van het optreden maar liep nokvol tegen het einde toe. Ik hoef je eigenlijk niet te vertellen dat zijn bisnummers met luid handgeklap onthaald werden.


Doe zo voort mister Bloom zodat ik je binnen en 20 tal jaar nog eens van je schitterend optreden kan genieten !!


Wie hebben we nog gezien :


Ambrozijn : slecht

Sarah Bettens : beregoed

De dolfijntjes : superslecht

Lais : tegen alle verwachtingen in slecht

Absynthe minded : goed

Vaya Con Dios : goed

vrijdag 4 mei 2007

Straffen Toebak


link : http://www.wervik.be/activiteiten/501/default.aspx?_vs=0_N&id=64


Een tiental dagen geleden viel mij de eer te beurt het officieel Ere-burgerschap van Jef Demuysere te mogen ondertekenen tijdens de officiële inhuldiging van de “Jef Demuysere” -straat. Samen met een zestal naamgenoten waren wij naar Wervik afgezakt om deze bijna “vergeten “ Flandrien te herdenken. Jef werd 100 jaar geleden geboren en voor deze speciale gelegenheid heeft de stad Wervik er een herdenkingsjaar van gemaakt met o.a. een tentoonstelling in het Tabaksmuseum , de inhuldiging van een straatnaam en een standbeeld.

Mijn vader , een achterneef van de eeuwige “Poulidor” in de Tour de France vertelde mij al van kindsbeen af over de heldendaden van de Jef. Hij kende Jef ook persoonlijk omdat Jef een tijdlang “Billenkarren” op het strand van De Panne (mijn Heimat) verhuurde . Ik herinner mij nog levendig hoe mijn vader deze “straffe” verhalen met veel emoties vertelde en het ook staafde met kranteartikels en foto’s uit de voormalige sportbladzijden.

Den Jef is en blijft een “Straffen Toebak” voor mij , en eveneens in vele harten van zijn geboortestad Wervik.

zondag 22 april 2007

MarieAnge in Espace-Art22


"MarieAnge préfère le dessin au crayon : le trait est essentiel et spontané, la ligne est expressive et proche de celle élaborée par Egon Schiele. Il lui arrive également d’avoir recourt à la technique du tuchlein, de la détrempe à l’œuf ainsi qu’à toutes les techniques aqueuses (aquarelle, etc.). Mais elle poursuit toujours l’exploration et l’invention : pour certaines œuvres, l’artiste utilise une plaque de verre enserrée d’une part entre une de ses propres gravures remaniée à la l’aquarelle ou au crayon, surpiquée de points brodés, et d’autre part une autre de ses gravures imprimée sur film transparent.
Tenter de mettre correctement par écrit le travail de MarieAnge est un acte périlleux tellement son œuvre est intense en émotivité parfois indescriptible. La découverte de ses œuvres in situ est donc indispensable.
"

Deze tentoonstelling sprak echt tot mijn verbeelding. Als je in Brussel bent raad ik je ten stelligste aan haar actueel werk te gaan bezichtigen.

Meer info op volgende link : http://www.espace-art22.com/agenda_marieange.php

dinsdag 17 april 2007

Duivenbond


Toen ik vorige zaterdag -volop nagenietend van de zonnige voorjaarsdag- huiswaarts keerde werd mijn goed gevoel plots verstoord bij het aanschouwen van een hulpeloze duif. Langs de kant van de rijweg zag ik de verkrompen duif die er alles aan deed om zich zo ver mogelijk van de aanstormde auto's te verplaatsen. Ik heb onmiddellijk rechtsomkeer gemaakt om de netelige situatie van nabij te aanschouwen.

Normaal gezien ben ik nogal "vies" van duiven omdat men pleegt te zeggen dat deze dieren nu eenmaal bacteriehaarden zouden zijn. Toen ik merkte dat de duif geringd was , kon ik niet nalaten deze even van naderbij te onderzoeken. De duif bloedde niet, had geen gebroken vleugels en de pootjes leken niet gebroken te zijn. Ik ontfermde mij over het dier met de bedoeling op zoek te gaan naar de eigennaar.

Aan de hand van het nummer op de ring kon ik makkelijk via de site van de duivenbond het telefoonnummer van de eigenaar te pakken krijgen. Ik kon mij al een "Jacques Vermeiren" toestand inbeelden vooraleer ik de duivenmelker zou bellen. En ja hoor, ik kreeg een oude vriendelijke mijnheer aan de lijn die het bestaan van GSM-nummers blijkbaar ergens ooit eens vernomen had. Ik heb hem herhaaldelijk mijn telefoonnummer moeten herhalen vooraleer de wat hardhorige man door had dat een 0473 nummer inderdaad een gsm nummer is en geen zonenummer is van een vast toestel. Ik dacht aanvankelijk dat deze man tevreden zou zijn dat ik hem verwittigde, maar kreeg tot mijn ontsteltenis te horen dat hij niet bereid was de duif te komen oppikken ( hij woonde op ongeveer 30 km van mijn deur). Misschien was hij ook te oud om nog een auto te kunnen besturen ? Ik vroeg hem of ik de duif bij een plaatstelijke melker kwijt kon. Dit kon niet !! Hij kende niemand in de buurt. (????) Als oplossing stelde hij mij voor om de duif in een doos te houden totdat het diertje weer kon vliegen. Zo gezegd zo gedaan...

Op zondag , was de toestand van de duif er niet op verbeterd. Ik bleef heimelijk hopen dat het beestje het toch zou halen, maar het stierf in de namiddag. Ik heb het dier een maximale overlevingskans gegeven, maar ben toch ontgoocheld door de arrogante houding van de duivenmelker. Een duif heeft blijkbaar enkel waarde voor zo'n melker zolang dees kan vliegen.

Ik heb toen een goede ziel gezonden die bereid was de duif in haar tuin te laten begraven. Nu rust het lijkje ergens tussen het struikgewas. Deze rustplaats is finaal beter dan langs een druk bereden weg... maar toch had het anders gekund. Dit is het zoveelste bewijs dat duivenmelkers niet echt dierenvrienden zijn...

maandag 2 april 2007

Belgisch Kampioen Yann Demuysere geniet van zijn sport


Met de Noordzeetrofee sloten de Belgische zeilwagenrijders afgelopen weekend het BK af. Yann Demuysere uit Antwerpen toonde zich eens te meer de sterkste in de Klasse ,,Standart". Hoog tijd voor een kennismaking met deze sport.
Snelheid, rust en strand: ziedaar de unieke combinatie van het zeilwagenrijden. Hoewel de sport vooral recreatief wordt beoefend, groeit ook de belangstelling voor wedstrijden. ,,Zeilwagenrijden is een familiesport bij uitstek. Je merkt het ook aan het deelnemersveld: de jongste is 14 jaar, de oudste al 60", zegt Yann Demuysere, die het zeilwagenrijden al op jonge leeftijd leerde kennen via vader Robert. Demuysere woonde toen nog in De Panne, intussen week hij uit naar Antwerpen. Voor de stijgende populariteit van zijn sport heeft Demuysere een eenvoudige reden. ,,De snelheid ligt in het zeilwagenrijden veel hoger dan bij andere zeilsporten. Maar de grootste aantrekkingskracht gaat volgens mij uit van de natuur. Je bent heel nauw verbonden met de weerscondities op het strand. Dat is voor mij het prachtige aan deze sport.
"Om aan wedstrijden deel te nemen, heeft de bediende bij een expeditiebedrijf al eens een dagje vrijaf nodig.,,Ik hou er aan vast om deze sport op amateuristische basis vol te houden. Het is voor mij de uitdaging om zonder sponsoring aan wedstrijden deel te nemen. Niet zo gemakkelijk, want dit kost mij ongeveer 1000 Euro per jaar, vooral dan voor verplaatsingen. Maar ik heb het er voor over.",,Ik ben nu Belgisch Kampioen in mijn klasse, maar als ik op het WK 2008 wil staan, heb ik wel steun nodig. In september dit jaar vindt het EK plaats in Engeland. Daar moet ik top drie halen, want dan is de kans op subsidies van het BOIC veel groter. Het gaat er om spannen, want de concurrentie uit Frankrijk is niet min. Zij hebben natuurlijk het voordeel van een grotere kustlijn."
Demuysere ziet het trouwens nog veel verder eindigen met zijn geliefkoosde bezigheid. ,,Ik verwacht dat het zeilwagenrijden binnen een termijn van acht tot twaalf jaar kan toetreden tot de Olympische Spelen, als demonstratiesport weliswaar. Zowel de zomer- als de winterspelen zijn een mogelijkheid", besluit de 36-jarige Antwerpenaar. (skr)


Auteur : Kristof Somers , artikel uit het "Nieuwsblad" , editie Antwerpen , 30 maart 2007

Foto : Walter Carels

donderdag 22 maart 2007

De bel doet het niet




Toen ik bij D. wou aanbellen , las ik volgende originele mededeling.

"Beste bezoeker. Gezien de bel defekt is vraag ik u vriendelijk ritmisch te klepperen met de brievenbus. Alvast bedankt voor uw begrip." En daaronder staan de namen van de bewoners van het huis met de bijhorende morsecode (of is het kleppercode ?) vermeld.


Dit is nu een typische D. grap ! D. is een oud medestudent en het was jaren geleden dat wij mekaar nog eens gezien hadden. Tijd dus om de herinneringen boven te halen samen rond het "dis" met lekkere wijn , vis en crême brûlé.
Vivat crescat floreat

maandag 5 maart 2007

Ooievaars in het land van All Goore


Wij hadden de vreugde om tijdens de krokusvakantie reeds ooievaars te begroeten in Riquewihr (Elzas).
Deze foto werd op 50 km van ons ski-oord ( La Bresse) in de Franse Vogezen genomen.
Een vriendin van mij was diezelfde week in het Zwin en kon daar eveneens ooievaars aanschouwen.
Heeft de opwarming van onze planeet deze vogels van streek gebracht ?
Zou "an inconvenient truth" van All Goore dan toch kloppen ?

donderdag 22 februari 2007

DJ YANN DEMUYSERE

Na jaren inactiviteit als actief DJ heb ik nu langzamerhand de draad weer opgenomen. Ik ben steeds een muziekliefhebber geweest en mijn muziekcollectie werd uiteraard steeds navenanter. Na enkele geslaagde privé- nieuwjaars en verjaardagsfeestjes heb ik de zin in "draaien" wederom te pakken gekregen.

Nu is DJ Yann Demuysere zowel actief met vinyl , CD en laptop. Het leuke eraan is dat de keuze om te switchen makkelijker is in vergelijking met de oude vinylplaten. Vroeger moest een DJ zich met 2 kanalen tevreden stellen. Nu heb ik minimum 4 outputs ( 2 cd's , 1 pc en 1 pick-up).

Mijn mogelijkheden lijken nu quasi onbeperkt. Ik kan o.a. cd's pitchen (snelheid aanpassen) , en mijn vinyl laten digitaliseren in mp3. Het digitaliseren vergt wel veel werk en neemt veel bits en bytes in beslag. Maar het resultaat mag er wezen. Het is schitterend om mijn analoge vinylplaten nu digitaal te horen vanop mijn PC. Het gekraak filter ik niet weg , zodat ik nog steeds hetzelfde vinylgevoel van destijds kan herbeleven.

zaterdag 10 februari 2007

Fresh-up

Tja, deze site (blogger.com) is een kosteloze service van Google. Google , die vorig jaar met héél sterke beurscijfers naar buiten kwam beweert snel , efficiënt en éénvoudig te zijn.

Ik experimenteer al geruime tijd met Gmail (ook van Google) en ervaar de voor en nadelen van het systeem. Gmail biedt inderdaad een grote opslagcapaciteit maar is bv heel ongebruiksvriendelijk om mails door te sturen (forwarden).

Blogger, was aan een facelift toe. En ik heb dit ook mogen ervaren. Het heeft een 2-tal weken geduurd vooraleer ik op mijn eigen site opnieuw kon inloggen (en ik moet toegeven dat het een beetje kriebelde om wat neer te pennen). Nu dat dit eindelijk gelukt is heb ik van de gelegenheid gebruik gemaakt de lay-out wat aan te passen en wat lentefrisser voor de dag te komen.

Bon, de software gaat met rasse schreden vooruit, maar de klantvriendelijke aanbiedingen worden steeds zeldzamer. Waar is den tijd dat men eindeloos gratis smsjes kon versturen ? Vanaf 15 februari moet ik eveneens op zoek naar een nieuwe virusscan-provider. Grisoft ( www.grisoft.com ) heeft eveneens besloten om de AVG-virusscan betaalbaar te maken.

Nu nog effen wachten totdat de banken op de proppen komen met verrichtingen tegen betaling en dan is de freeware helemaal om zeep.

vrijdag 26 januari 2007

Aarde beeft in Gistel


"Epicentrum aardbeving Noordzee op 40 km voor kust

Het epicentrum van de aardbeving van dinsdagavond in de Noordzee situeerde zich volgens de Sterrenwacht van België op 40 kilometer voor de kust. De beving werd geregistreerd in alle Belgische meetstations. Het station van Zevecote bij Gistel lag het dichtste bij het epicentrum, met name op 70 kilometer. Volgens Thierry Camelbeeck, zullen de metingen van dinsdag helpen om een belangrijke aardbeving uit 1382 uit te leggen. Toen was er op precies dezelfde plaats een hevige aardbeving. In april 1580 was er naar verluidt ook een hevige beving in Nord-Pas-de-C
alais."




Bij het lezen van bovenvermeld artikel , lijkt het mij duidelijk waarom de aarde precies beefde in Gistel. Johan Musseeuw had die avond de pers bijeengeroepen om zijn dopingsverleden toe te lichten. De pers gebruikt eveneens het woord " atoombom" in de zaak Patrick Lefevre.

De wetenschappers hoeven dus niet in het verleden te spitten om de oorzaak van de beving te achterhalen. Musseeuw heeft kennelijk nog niet aan de pers meegedeeld dat hij alle bewijslasten die tegen hem gebruikt kunnen worden die avond bewust liet vernietigen op de zeebodem...

vrijdag 19 januari 2007

A cup of coffee

I just received this message from a very wise friend. Hope you enjoy it.


A group of alumni, highly established in their careers, got together to visit their old university professor. Conversation soon turned into complaints about stress in work and life. Offering his guests coffee, the professor went to the kitchen and returned with a large pot of coffee and an assortment of cups - porcelain, plastic, glass, crystal, some plain looking, some expensive, some exquisite - telling them to help themselves to the coffee.
When all the students had a cup of coffee in hand, the professor said, "If you noticed, all the nice looking expensive cups were taken up, leaving behind the plain and cheap ones. While it is normal for you to want only the best for yourselves, that is the source of your problems and stress.
Be assured that the cup itself adds no quality to the coffee. In most cases it is just more expensive and in some cases even hides what we drink.
What all of you really wanted was coffee, not the cup, but you consciously went for the best cups... And then you began eying each other's cups.
Now consider this: Life is the coffee; the jobs, money and position in society are the cups. They are just tools to hold and contain Life, and the type of cup we have does not define, nor change the quality of Life we live. Sometimes, by concentrating only on the cup we fail to enjoy the coffee. "Enjoy your coffee...and remember the happiest people don't have the best of everything - they just make the best of everything."

woensdag 10 januari 2007

Zich een ongeluk fietsen

Wel , veel zwakker dan dat ik het mij voorstelde. Fietsen van en naar het werk kan wel leuk en snel zijn, maar het is uitkijken geblazen. Reeds anderhalf jaar trotseer ik de drukte tussen de auto's en soms waan ik mij als de snelste , behenstigste en slimste weggebruiker.

Totdat je een andere weggebruiker lekkerlijk aanrijdt. De autobestuurder had mij niet zien afkomen terwijl ik al rijdend over het zebrapad de overkant van de brede rijweg probeerde te bereiken. Ik zag de auto afkomen, maar deze wou niet voor mij stoppen. In mijn overtuiging dat hij mij toch zag bleef ik naarstig voortpeddelen met alle gevolgen vandien. Mijn voorwiel kwam onder de auto terecht met een geplooid voorwiel tot gevolg. De autobestuurder wou aanvankelijk doorrijden totdat ik haar erop attent maakte dat ik de nummerplaat zou noteren.

In een mum van tijd was de politie ter plekke en vroegen mij bezorgd of ik geen pijn had. Ik zat vol adrenaline maar had geen schrammetje opgelopen.
De bestuurder bleek geen verzekeringsbewijs te hebben en mocht braafjes aan de kant parkeren tot zij kon bewijzen dat haar papieren weldegelijk in orde waren. Het gsm en faxtijdperk zorgde ervoor dat de autobestuurder in een 10 tal minuutjes kon bewijzen dat zij weldelijk een verzekering had.
Als nieuwjaarscado , werd het ongeval in der minne geregeld. Ik kreeg uiteindelijk 50 Eur van de chauffeur en de fietsmaker heeft mij een nieuwe velg , binnenband en buitenband kunnen bezorgen voor 62 Eur.
Nu ben ik een gewaarschuwd man. Voortaan begeef ik mij veel voorzichtiger in het verkeer als fietser...

dinsdag 2 januari 2007

Happy New Year

Yeah, C. en ik zagen er echt naar uit om de mensen in ons nieuw stulpje uit te nodigen. Sint-Sylvester leek ons het geschikte ogenblik. Net als vorig jaar hebben wij het nieuwe jaar luidkeels en met danspasjes op de tonen van DJ Yann ingezet. De drank vloeide rijkelijk ( 24 soorten sterken drank) en de tapa's waren er lekkerlijk om je vingers ervan af te likken.

Als toemaatje hadden wij voor kanjers van vuurwerk gezorgd. Het kwam goed uit want het vuurwerk was afgelast door het winderig weer. De eerste pijl bleef wel gevaarlijk in de bloembak steken. Nog een geluk dat de meesten zich wijselijk achter het schuifvenster post gevat hadden...


De stereo van dienst, heeft zich als kranige 30'er goed stand gehouden. De "Sankei-stereo" , een jeugdherrinnering van in de Zeelaan in De Panne is nu op pensioen bij mijn zus. Oeps, gedaan met de feestjes denk je ? Tja, een deftige geluidsversterking ontbreekt er nu wel in onze woonst, maar daar zullen wij wel een oplossing voor vinden !!!! Happy New Year !!!!!