dinsdag 22 juli 2008

Funplex in Brugge

Tot mijn verbazing hoorde ik van een vriend dat de B52's naar het Cactus festival afzakte om hun allernieuwste boreling "Funplex" voor te stellen. Dit optreden wilde ik persé bijwonen omdat ik deze Amerikaanse band toch wel eens in de levende versie wou voelen. Het was een uniek optreden in België en ik kan mij niet herinneren wanneer zij onze contreien voordien aandeden (TW misschien in vervlogen jaren ?).

De uitlatingen over hun optreden in de verschillende blogs zijn bijzonder positief en ik sluit mij daarbij grotendeels aan.
Ik miste wel de routine bij de groep. Er werden soms verkeerde nummers aangekondigd en éénmaal was de intro van een nieuw "Funplex" nummer stomweg niet syncroon met de baslijn en de PA-begeleidingsmuziek. Ik gun deze "minor mistakes" wel wetende dat de groep weinig optrad en de tour in Europa zich tot een vijftiental steden beperkt.

De 4 "titularissen" zijn weliswaar niet meer van de jongste en de dynamiek druipt er niet meer van af. Daarentegen klinken de nieuwe tracks "volwassen" terwijl de typische nasale sound en de gillende stemmetjes van de meiden nog steeds nadrukkelijk de songs kleuren. Gelukkig had ik al de CD voor het optreden als geschenk gekregen en kon ik mij al grotendeels op inhoud van de songs voor bereiden.

De performance in het regenachtige Minnewaterpark werd met hun klassiekers doorweven. Tot mijn grote vreugde speelden ze als allerlaatse het bisnummer "Rock Lobster" . Mijn zeilwagen kreeg destijds de naam "Rock Lobster" mee nadat ik het zeilnummer "B52" op de kop kon tikken. Dit zeilnummer zal ik nimmer afstaan en dient als klein eerbetoon aan de groep die door mij toch wel bijna wekelijks beluisterd werd tijdens mijn adolescentie.

link : http://www.astralwerks.com/b-52s/default.asp

Rock Lobster video : http://nl.youtube.com/watch?v=szhJzX0UgDM

Sfeerbeeld cactus festival : http://nl.youtube.com/watch?v=j_Tt1GXDH0o

vrijdag 11 juli 2008

Het einde van de bolspiegel


De administratie Wegen en Verkeer kondigde eergisteren het einde aan van de bolle spiegel. De reden hiervoor is dat er nog verdere juridische vervolgingen kunnen komen wanneer een bolle spiegel een vertekend beeld geeft bij mogelijke ongevallen.
Er zijn nogal wat verschillen naargelang de bolvormigheid van de spiegel en de werkelijkheid. Spiegels die te b.v. te bol zijn geven een te verkeerde werkelijke afstand weer.
Verder staan er spiegels op vraag van privépersonen. Die zijn op zich niet zo gevaarlijk omdat die gebruikt worden om de eigen oprit te verlaten. Die personen zijn die spiegel gewoon en zouden de afstanden dus correct inschatten.
Het zijn namelijk de exemplaren die door iedereen worden gebruikt, die voor problemen kunnen zorgen. Bijgevolg zullen wij in de toekomst deze soms grappige spiegelbeelden langs de Vlaamse gewestwegen moeten missen. Op zich is dit een niet echt een goede zaak voor de weggebruiker die in een benarde situatie om het hoekje wenst te gluren.