maandag 30 juni 2008

Bruisende juni-maand


Ik ben blij dat de maand juni achter de rug is. Tussen de drukke dagen door vernam ik dat Sara (VTM) eindelijk de liefde van haar leven gevonden heeft terwijl Spanje het EK voetbal in Zwitserland won. Tom Boonen eindigde pas 5 de op het BK na het tumult rond zijn coke verhaal. Mieke Vogels wil nu een tunnel ipv een brug en het geboortecijfer in België scheert hoge toppen.

Daartussen zit ons verhaal ergens verweven, ver van de schijnwerpers en de media-belangstelling. Juni 2008 gaat als voor mij volgt de geschiedenis in :

1/de aankoop van onze nieuwe woonst te S.

2/mijn mislukt BK zeilwagenrijden (diefstal van onderdelen).

3/het geslaagd verjaardagsfeest van C.

4/de positieve bevestiging van de gyneacoloog

5/de diverse opendeurdagen

6/de drukke werksfeer ( http://www.padovanigroup.com/ )

7/de afsluiting van de boekhouding van het FVJ ( http://www.vrijzinnigefeesten.be/ )

8/ het drukke straatlawaai omwille van de wegenwerken en het getoeter van de uitzinnige voetbalsupporters.


Alom, een maand om niet snel te vergeten !!! Een belangrijke maand in mijn levensloop, al-is-waar met weinig nachtrust.

woensdag 4 juni 2008

Kat op het dak



Het is ondertussen een vertrouwd beeld geworden voor ons. Wij wonen hier namelijk op het zesde verdiep. Vanuit ons arendsnest kijken wij neer op het straat- en plein-beeld van de stad. Er valt steeds iets te beleven. Dit weekend zag ik bv een witte dino op het plein. Mij krijg je niet buiten als het vuurwerk is. Ik kruip lekker naast de kat op het dak om het schouwspel te aanzien.

Onze kat is van een pover binnenkoer-katje ondertussen volledig uitgegroeid tot een volleerde dakspecialiste. Soms hou ik mijn hart vast als ik haar naar haar kuren kijk. Want als ze uitglijdt is het game over. Vorige week heb ik een derde dak-kat gezien aan de overkant van de straat. Onze lieve poes is dus geen eenzaat in de buurt ! Ze moet wel binnenblijven bij regenweer want dan is het wat te glad (ik spreek uit eigen ondervinding). De vogeltjes is het enigste wat ze moet ontberen omdat er hier in het centrum geen mus te bespeuren valt.

maandag 2 juni 2008

Sweet Coffee


Oeps, het is mij na 2 jaar zoeken gelukt. Ik heb eindelijk eens kaartjes kunnen bemachtigen van Sweet Coffee. Ik heb al vaker een optreden van deze schitterende Belgische groep aan mijn neus zien voorbijgaan. Ofwel was het optreden uitverkocht, ofwel paste dees niet in mijn weekendprogramma.
Het leuke er aan is dat ik de band in één van mijn geliefkoosde plekken zal kunnen aanschouwen. Het openluchttheater is een unieke lokatie op zich ( www.openluchttheater.be ) . De plaatsen zijn er ongenummerd en de naam op van de lokatie verwijst naar zijn schoonheid. Het halfrond tussen het groen in het Rivierenhof is stilaan een zomerse traditie geworden voor mij. Vorig jaar mocht ik er Kris de Bruyne en Axl Peeleman aanschouwen. Drie jaar geleden liet Yann Tiersen (componist van de filmmuziek van
Amelie Poulain) er ginder alle remmen los. Zelden zag ik zo'n intiem optreden dat zo tot mijn verbeelding sprak...