vrijdag 14 september 2012

Ambtenaren krijgen niet langer een dag verlof om bloed te geven

Wie bij de federale overheid werkt kan een dag verlof opnemen om bloed te geven, maar dat voordeel is weldra verleden tijd. Op de ministerraad van 20 juli werd beslist dat het verlof wordt beperkt tot de duur van de gift, plus maximaal twee uur verplaatsing.
Omdat een reguliere bloedgift om de drie maanden mag plaatsvinden, konden ambtenaren tot vier dagen per jaar vakantie 'verdienen'. Dat is in tegenstelling met de Europese en Belgische wet die stelt dat bloed geven vrijwillig en onbezoldigd moet zijn. "Die volledige dag verlof dateert nog van toen men dacht dat men een volledige dag moest recupereren van een bloedgift," legt Filip Rylant, directeur communicatie van Rode Kruis Vlaanderen uit. "Ondertussen weten we dat een halfuurtje voldoende is."
Het Rode Kruis kan nog niet inschatten of dit betekent dat er voortaan minder bloedgiften zullen gebeuren. "De ambtenaren zijn steeds trouwe bloedgevers geweest. Sowieso wordt nog steeds de mogelijkheid wordt geboden aan ambtenaren om bloed te geven, en wij organiseren ook regelmatig bloedgiften in gebouwen van de overheid", aldus Rylant.
Op 24 juni vorig jaar gaf ook al de Vlaamse regering aan de dag diensvrijstelling om bloed te geven te schrappen voor Vlaamse ambtenaren. Een bloedgift tijdens de diensturen blijft mogelijk, maar daarvoor krijgt de ambtenaar nu slechts verlof voor de benodigde tijd, geen hele dag.
In privé-ondernemingen is het niet mogelijk bloed te geven tijdens de diensturen.

BRON VACATURE.BE 13 SEP 2012

Welleeuh, ik vind dit een volwaardige Belgische tussenoplossing.  Als ik bloed geef krijg ik telkemale de vraag of ik een verlofbriefje nodig heb.... Nu zullen ze dit wellicht niet meer vragen veronderstel ik.

3 opmerkingen:

Anoniem zei

ttysdeoo [url=http://thehowardcardenschool.org/] retete de slabit [/url] eds sfaturi cum poti sa slabesti rapid krod pnpdmtcm vavmsyrb dayb [url=http://thehowardcardenschool.org/]http://www.thehowardcardenschool.org[/url]
ntcvkmxd [url=http://capsula-de-slabit.net] capsula de slabit [/url] zed retete de slabit usoare ptap rpywdvpb eweomepe amwz [url=http://capsula-de-slabit.net/]capsula-de-slabit.net[/url]

Anoniem zei

With thіs a great ԁeal of gгeat praises for the pгoԁuct, it is no ωonԁer that іt hаs been on bеst from other brands οf stretch mark creаms.


My page Videoblast.us

Anoniem zei

Very energetic post, I loved that bit. Will there be a part 2?


Also visit my page: widyawisatabanten.com