donderdag 2 november 2006

Sjieke bedoening


We staan er eigenlijk nooit bij stil, tenzij men eraan blijft plakken tijdens de warme zomerdagen... Rarara ?? Als je in hondepoep trapt kijk je steevast met een verzuurd gezicht naar je schoenzool. Maar, als je op een kaugom trapt staat er niemand bij stil , tenzij deze vers uitgespuwd werd en nog niet te tijd gehad heeft om zich één te maken met de harde ondergrond tijdens onze o zo zeldzame "bloedhete" zomerdagen.

Neem de proef eens op de som en aanschouw de wegverharding waar je dagelijks over heenloopt. Je zult er versteld bij staan hoeveel bubblegum er gegeten wordt. Op sommige plaatsen kan je er gewoonweg niet naast trappen omdat ze in massa te stoep overmeesterd hebben. Men verwacht een veelkleurig kleurenpalet van gum, maar dit is geenzins het geval.
Afhankelijk van de ondergrond waar ze zich genesteld hebben zijn deze gumresten wit of grijs. Het lijkt alsof de eter van de gum alle kleurstoffen ingezwolgen heeft.

Favoriete plekken van de spuwers zijn oa tram-en bushaltes, voormalige telefooncellen, roltrappen en bankcontactautomaten. De plaatsen waar mensen wachten of langzaam lopen zijn de uitverkoren plekken om de gum met de grond te vereeuwigen.

Ik heb de slechte gewoonte om bij warm weer blootvoets rond te lopen, maar wel de goede gewoonte om dan steeds de grond te aanschouwen om zodoende de verse lading gum, honderesten , sigarettepeuken en ijskreem te kunnen ontwijken. Het slalommen valt al bij al nog mee met een goed getraind oog.

Geen opmerkingen: