maandag 25 juni 2007

Collect the most glasses to winIedereen kent wel het Jenga-spelletje , je weet wel , het spel met houten blokjes waar je voorzichtig , elk om beurt, een blokje uit de lange houten balk dient te verwijderen. Voor hen die Jenga niet kennen , betekent dit wellicht dat ze zelden gezelschapspelletjes spelen ofwel nog nooit gekeken hebben welke gezelschapsspelletjes men op café of jeugdclub (meestal achter de toonbank) kan lenen.
Het Jenga spelletje wordt in India geproduceerd uit duurzaam hout. Dit spel wordt door 's werelds grootste producent in gezelschapsspelletjes (Hasbro) op de markt gegooit. Hasbro produceert o.a. ook het Galgje spel ( weer zo'n leuk taalspelletje). Hasbro heeft hier uiteraard een patent op, maar ondertussen zijn er kapers op de kust !!!!
Het spel heet Martini montain , of Apple Champagen (made in China) en heeft als lukratieve bedoeling zoveel mogelijk glazen te verzamelen zonder dat het bovenste rode glas naar beneden tottert.

Lachen geblazen, en als toemaatje kunnen de glaasjes nog met (liefst) water gevuld worden. Als je je erop waagt de glazen met champagne of martini te vullen kan ik enkel maar aanraden dit niet op moeders mooiste tafelkleed te doen, want deze is er zeker aan voor de moeite.
Het alternatief gezelschapspel heb ik destijds voor luttele euro's bij Bart Smit gevonden ( een peulschil in verglijking met het origineel Jenga-spel). De verpakking meldt dat men toch 8 jaar dient te zijn om zich op de plastieken glazenberg te mogen storten. Men spreekt niet of men de glaasjes al dan niet mag vullen.... aan jullie de keuze.