vrijdag 26 januari 2007

Aarde beeft in Gistel


"Epicentrum aardbeving Noordzee op 40 km voor kust

Het epicentrum van de aardbeving van dinsdagavond in de Noordzee situeerde zich volgens de Sterrenwacht van Belgiƫ op 40 kilometer voor de kust. De beving werd geregistreerd in alle Belgische meetstations. Het station van Zevecote bij Gistel lag het dichtste bij het epicentrum, met name op 70 kilometer. Volgens Thierry Camelbeeck, zullen de metingen van dinsdag helpen om een belangrijke aardbeving uit 1382 uit te leggen. Toen was er op precies dezelfde plaats een hevige aardbeving. In april 1580 was er naar verluidt ook een hevige beving in Nord-Pas-de-C
alais."




Bij het lezen van bovenvermeld artikel , lijkt het mij duidelijk waarom de aarde precies beefde in Gistel. Johan Musseeuw had die avond de pers bijeengeroepen om zijn dopingsverleden toe te lichten. De pers gebruikt eveneens het woord " atoombom" in de zaak Patrick Lefevre.

De wetenschappers hoeven dus niet in het verleden te spitten om de oorzaak van de beving te achterhalen. Musseeuw heeft kennelijk nog niet aan de pers meegedeeld dat hij alle bewijslasten die tegen hem gebruikt kunnen worden die avond bewust liet vernietigen op de zeebodem...

vrijdag 19 januari 2007

A cup of coffee

I just received this message from a very wise friend. Hope you enjoy it.


A group of alumni, highly established in their careers, got together to visit their old university professor. Conversation soon turned into complaints about stress in work and life. Offering his guests coffee, the professor went to the kitchen and returned with a large pot of coffee and an assortment of cups - porcelain, plastic, glass, crystal, some plain looking, some expensive, some exquisite - telling them to help themselves to the coffee.
When all the students had a cup of coffee in hand, the professor said, "If you noticed, all the nice looking expensive cups were taken up, leaving behind the plain and cheap ones. While it is normal for you to want only the best for yourselves, that is the source of your problems and stress.
Be assured that the cup itself adds no quality to the coffee. In most cases it is just more expensive and in some cases even hides what we drink.
What all of you really wanted was coffee, not the cup, but you consciously went for the best cups... And then you began eying each other's cups.
Now consider this: Life is the coffee; the jobs, money and position in society are the cups. They are just tools to hold and contain Life, and the type of cup we have does not define, nor change the quality of Life we live. Sometimes, by concentrating only on the cup we fail to enjoy the coffee. "Enjoy your coffee...and remember the happiest people don't have the best of everything - they just make the best of everything."

woensdag 10 januari 2007

Zich een ongeluk fietsen

Wel , veel zwakker dan dat ik het mij voorstelde. Fietsen van en naar het werk kan wel leuk en snel zijn, maar het is uitkijken geblazen. Reeds anderhalf jaar trotseer ik de drukte tussen de auto's en soms waan ik mij als de snelste , behenstigste en slimste weggebruiker.

Totdat je een andere weggebruiker lekkerlijk aanrijdt. De autobestuurder had mij niet zien afkomen terwijl ik al rijdend over het zebrapad de overkant van de brede rijweg probeerde te bereiken. Ik zag de auto afkomen, maar deze wou niet voor mij stoppen. In mijn overtuiging dat hij mij toch zag bleef ik naarstig voortpeddelen met alle gevolgen vandien. Mijn voorwiel kwam onder de auto terecht met een geplooid voorwiel tot gevolg. De autobestuurder wou aanvankelijk doorrijden totdat ik haar erop attent maakte dat ik de nummerplaat zou noteren.

In een mum van tijd was de politie ter plekke en vroegen mij bezorgd of ik geen pijn had. Ik zat vol adrenaline maar had geen schrammetje opgelopen.
De bestuurder bleek geen verzekeringsbewijs te hebben en mocht braafjes aan de kant parkeren tot zij kon bewijzen dat haar papieren weldegelijk in orde waren. Het gsm en faxtijdperk zorgde ervoor dat de autobestuurder in een 10 tal minuutjes kon bewijzen dat zij weldelijk een verzekering had.
Als nieuwjaarscado , werd het ongeval in der minne geregeld. Ik kreeg uiteindelijk 50 Eur van de chauffeur en de fietsmaker heeft mij een nieuwe velg , binnenband en buitenband kunnen bezorgen voor 62 Eur.
Nu ben ik een gewaarschuwd man. Voortaan begeef ik mij veel voorzichtiger in het verkeer als fietser...

dinsdag 2 januari 2007

Happy New Year

Yeah, C. en ik zagen er echt naar uit om de mensen in ons nieuw stulpje uit te nodigen. Sint-Sylvester leek ons het geschikte ogenblik. Net als vorig jaar hebben wij het nieuwe jaar luidkeels en met danspasjes op de tonen van DJ Yann ingezet. De drank vloeide rijkelijk ( 24 soorten sterken drank) en de tapa's waren er lekkerlijk om je vingers ervan af te likken.

Als toemaatje hadden wij voor kanjers van vuurwerk gezorgd. Het kwam goed uit want het vuurwerk was afgelast door het winderig weer. De eerste pijl bleef wel gevaarlijk in de bloembak steken. Nog een geluk dat de meesten zich wijselijk achter het schuifvenster post gevat hadden...


De stereo van dienst, heeft zich als kranige 30'er goed stand gehouden. De "Sankei-stereo" , een jeugdherrinnering van in de Zeelaan in De Panne is nu op pensioen bij mijn zus. Oeps, gedaan met de feestjes denk je ? Tja, een deftige geluidsversterking ontbreekt er nu wel in onze woonst, maar daar zullen wij wel een oplossing voor vinden !!!! Happy New Year !!!!!