donderdag 13 maart 2008

Roze Pompelmoes

Supermarkten is altijd een van mijn favoriete bezigheden geweest. Ik ga geregeld op zoek naar de beste prijs-kwaliteit verhoudingen. Tijdens mijn speurtocht kwam ik een lief schattig flesje tegen. Klein van formaat (33 cl) en dus superhandig voor onze kleine frigo. Enne wat een smaak !!! Het smaakt weliswaar eerder zoet dan zuur. Ik heb dus een strek vermoeden dat er weinig originele pompelmoezen in het flesje zitten. Maar dat kan mij niet deren. Ik laat mij door de merknaam verleiden en ga van de veronderstelling uit dat de marktleider eveneens kwaliteit biedt.

Fruitsap is even ongezond als limonade. De vraag is nu of siroop even ongezond is als limonade ?

www.teisseire.com

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Bekijk eens de ingrediënten op het,inderdaad,mooie flesje (je krijgt er al zin in als je ernaar kijkt) : vanaf 't moment dat er smaakversterkers inzitten kun je niet meer écht van voedingswaarde,en aldus,kwaliteit spreken
Aangezien het zo zoet smaakt,zit er hoogstwaarschijnlijk ook suiker in verwerkt;indien er geraffineerde (lees : witte) suiker in verwerkt is of suiker als smaakversterker,kun je ook alweer niet meer van nuttige voedingswaarde/kwaliteit spreken :-(
Momenteel is 1 op 20 Belgen diabetes-patiënt,de verwachte prognose tegen 2020 is 1 op 10;wat heel alarmerend klint,veel van die patiënten hebben hun slechte gezondheid te wijten à de zogenaamde 'welvaart'-suikerziekte,en is met name te voorkomen!!
Als je tegenwoordig een product in de (reguliere)supermarkt wil kopen moet je veel recipiënten laten staan als je die overbodige suiker niet onnodig wenst te eten;zelfs in chips of tomatensaus vindt je ze terug!!
Een waardig alternatief voor supermarkt-fruitsap, is fruitsap van het merk VERHOFSTEDE, FREYA of overheerlijk zijn deze van de
3WILGEN;appel-kers is mijn favoriet!! Wel kun je die maar maximum één week bewaren,want er zitten geen bewaarmiddelen in - maar is dit nu écht noodzakelijk voor fruitsap?

Anoniem zei

Als blijkt dat je teisseire-fles veel smaak-,bewaar-&toegevoegde suiker bevat,kun je diksap eens proberen;dit heb je van verschillende merken&verschillende smaken,alsook in super-handige klein(glazen)flesjes. Diksap is het geconcentreerd sap van vruchten. Dit sap leent zich voor tal van bereidingen en treft men o.a. ook aan in de babyvoeding.
Aankopen
Er zijn verschillende smaken in diksap: zowel van appels en peren als van meer exotische vruchten.
Bewaar het diksap in de koelkast.
Bereiding
Diksap kan je gebruiken om bepaalde gerechten te zoeten zoals gebak, zoetigheden, yoghurt en melkdrankjes. Wanneer je het diksap aanlengt met water (bruisend of plat), creëer je je eigen limonade.
Op www.covelt.nl vindt je een uitgebreidere uitleg over het hoe&wat van diksap&suikers.
!daar zul je zien dat niet alle suikers slecht zijn,wel de geraffineerde omdat ze niks van voedingswaarde bieden aan ons gestel,integendeel.
Veel succes ermee!

www.fruitsappen-verhofstede.be geeft je meer uitleg over hun natuurlijke fruitsappen,zonder toevoegingen