maandag 5 mei 2008

Philip M. Parker schrijft een boekProfessor Parker heeft speciale computeralgoritmes bijeengescharreld om zo een breed gamma aan informatie te kunnen vinden op internet. Die informatie kan hij zo in boekvorm omtoveren zonder dat hij eigenlijk de werkelijke auteur is. Dit staaltje vakmanschap leverde hem al 200000 boeken op waarvan er zo'n 86000 verschillende titels te vinden zijn op Amazon.com .

Zijn handeltje is zo lukratief dat hij 6 programmeurs en zo'n 60 computers voor hem laat werken. Het uitgeven van een boek van pakweg 150 blazijden kost hem 6 Eurocent aan elektriciteit. Een boek wordt slechts afgedrukt als er een koper is. Een succesboek kan tot een paar hondertal exemplaren verkopen terwijl een doorsnee boek gemiddeld een paar tiental bedraagt. Volgens zijn berekeningen is hij al uit de kosten als hij één boek verkoopt.

Het is niet echt zijn bedoeling door de computer gestyleerde zinnen te laten schrijven maar om intensief en duur in tijd van zoeken naar informatie door de computer te laten geschieden (en te verkopen natuurlijk). Deze superproductieve auteur gaat er prat op dat er om de 13 minuten een nieuw boek van hem verschijnt.

link : http://www.nytimes.com/2008/04/14/business/media/14link.html?_r=2&oref=slogin&oref=slogin

1 opmerking:

bofeglue zei

Couldnt agree more with that, very attractive article

generic viagra