vrijdag 12 mei 2006

Sisters in de AB


Op Dranouter aan zee vertelde A. dat hij een ticket over had voor het "bis" optreden van de Sisters. Zo'n gelegenheid laat ik natuurlijk niet liggen en ik hapte meteen toe. De Sisters zijn voor mij steeds een symbool geweest van "doe je eigen goesting in de muziekbranche en loochent je muziekale beginroots en fans niet".

Ik mocht mij een aan zware set verwachten omdat de Sisters live sterker uit de hoek komen dan op hun eigen platenlabel. Het leuke eraan is, dat ze hun nummers op verschillende manieren "live" kunnen vertolken. Soms kan een nummer ingetogen zijn, dan weer zoals de "release" versie, ofwel loeihard en stoer. Andrew, was blijkbaar in vorm en wou eventjes stoer doen zodat het houten planché van de zaal meedaverde met de ongemeen harde beats.

We konden niet zien of de mannen last hadden van hun druk bezette concertagenda. Ze verschuilden zich achter hun zonnebrillen en wentelden zich in de smog. Hun imago van stoerdoenerij hebben ze alle eer aangedaan. De Sisters stonden live sterk te spelen, al waren er af en toe microproblemen.

Het is vooral het oudere werk die de mensen aansprak (mij ook trouwens), en dat was duidelijk te zien toen de "classics" aan bod kwamen. Randinfo omtrent de Sisters kreeg ik zowel van A. als W. die hard Sistersfans zijn. Achteraf bleek dit extra-optreden beter dan hun vorig bezoek ( 2 weken geleden) aan de AB. Tja, een fan mist natuurlijk een dubbeloptreden niet !!! Als toemaatje kregen wij als afsluiter "Vision Thing " (one of my favorite songs) ingestampt.

Meer dan voldaan keerde ik huiswaarts terug, enne ik ben momenteel nog steeds een beetje aan het afkicken. Alles wat ik op de radio hoor lijkt nu zo puur commercieel en zo slecht. Hoogtijd dus dat ik een beetje meer aandacht aan Gothic en Electro-muziek besteed!!

PS : Ik ben er nog M. op het lijf gelopen. Een vriendelijke jeugdvriendin van mijn zus waarvan ik destijds nog een "ABBA" cassetteke kreeg.

link : http://www.abconcerts.be/

link : http://www.the-sisters-of-mercy.com/

Geen opmerkingen: