zaterdag 8 september 2007

Vankrunkelsven wint marathon du MedocDeze jaarlijkse marathon is niet zo beroemd als die van Londen of New York, maar is wel heel orgineel qua idee. Het parcours dient weliswaar in 6h30 afgelegd worden, maar velen halen wellicht de eindmeet niet... Alles lijkt normaal indien je weet dat je onderweg je 21 bevoorradingspunten tegemoet loopt.

De standjes zijn met regionale specialiteiten als oesters, kaas en entrecote uitgedost. Bovendien zijn er ook 21 degustatiepunten waar je de wijn kunt proeven van de chateaus die je voorbijloopt. Er zijn echter saaie mensen die gewoon de marathon lopen, zoals een zekere Patrik Vankrunkelsven vandaag deze 42,195 km in 2h 59 min en 38 sec afhaspelde. Met deze tijd mocht Vankrunkelsven tot beste buitenlanders bekronen.Het startschot werd te Pauillac gegeven. De route bracht de deelnemers via Saint-Julien, Beychevelles en Saint-Estèphe weer in Pauillac.

Als je het mij vraagt, ben ik wel bereid volgend jaar aan deze marathon deel te nemen. Ik kan je verzerkeren dat ik de eindmeet niet zal halen omdat ik onderweg mijn tocht te vaak zou onderbreken bij de aanlokkelijke kleuren en geuren van de standjes.

Naar het schijnt heeft Patrick zich éénmaal aan de wijn gezondigd !!!