dinsdag 12 februari 2008

verslag dag 2 WK Argentinië

Op de start van de Klasse 2 was het wat wachten wegens vreemde winden. Eenmaal gestart, leverden deze winden vreemde spektakels op. Terwijl de meeste wagens op het strand stil stonden, ging een piloot uit Nieuw Zeeland enkele meters verder onverwachts overkop door een harde windstoot. De Belg Yoeri Note lag het grootste deel van deze manche op kop en won overtuigend. Dit is een schitterende prestatie voor de piloot, van wie dit de eerste gewonnen manche op een internationaal kampioenschap is. Tweede werd C. Palmer (NZ), gevolgd door B.Guilbert (Fr). Tweede Belg was Henri Demuysere op de 4e plaats, Alexander Maere eindigde als derde Belg op de 6e plaats.

Bij de start van Klasse 3 schoot Egon Plovier, met nieuwe mast, als een speer weg. Hij bleef de hele manche ver voor alle concurrentie en won uiteindelijk met meer dan een halve toer voorsprong op de tweede, B. Dequiedt (Fr). G. Cazier(Fr) eindigde als derde. Erwin Lemmens werd tweede Belg op plaats 5, Benny Dezeure en Bernard Peirs eindigden respectievelijk op plaats 8 en 9. In tegenstelling tot gisteren, bleef de materiële schade vandaag binnen de perken. Enkel Symen Voet ging over kop en brak daarbij zijn gloed nieuwe zelfgemaakte mast. Bovendien raakte hij gekwetst aan arm en schouder. Na een bezoek aan de kliniek in de naburige stad blijkt dat er niets is gebroken of gescheurd. Symen zal toch minstens één dag van de zijlijn moeten toekijken voor hij zijn reservemast kan bovenhalen en het kampioenschap verder kan zetten.

De Klasse 5 Promo kwam aan de start met een heel harde wind. Deze wagens zijn de kleinste in de zeilwagenfamilie, en de sterke wind maakte het rijden zeker niet gemakkelijk. Katoo Demuysere ging overkop, maar had gelukkig geen materiële of lichamelijke schade en kon verder rijden. Vandaag eindigde de enige Belgische man in deze klasse op de 38e plaats. An Samyn werd 40e en derde vrouw van demanche. Katoo demuysere eindigde als 43.

De dag werd afgesloten met een korte manche voor de Klasse 2. Door het opkomendetij werd het strand snel smaller, wat het koersen niet makkelijker maakte. Deze manche werd gewonnen door B. Guilbert (Fr), gevolgd door C. Palmer (NZ).Henri Demuysere maaide de bronzen plak weg. Yoeri Note, winnaar van de eerste manche van de dag, had een ongelukkige start en kon de achterstand jammer genoeg niet meer goedmaken. Hij eindigde daardoor als 12e.

bron : RSYC De Panne