vrijdag 15 februari 2008

verslag dag 5 WK Argentinië

Belgen gaan met 4 medailles naar huis!

Oostendenaar Egon Plovier was reeds op het einde van de voorlaatste wedstrijddag zeker van zijn gouden medaille. Hij kaapte op spectaculaire wijze de wereldtitelweg in klasse 3.
Daarnaast haalde ook Henri Demuysere de bronzen medaille in Klasse 2.Gedurende het hele kampioenschap stonden er Belgen op de podia van de manchesvan de dag. Dit vertaalt zich in goede resultaten in het landenklassement. HetBelgische team Klasse 2 haalde de gouden medaille. Het team in Klasse 3 was zilver waard!

De eerste manche van het kampioenschap ging Egon Plovier overkop en hij brak daarbij zijn mast. Dit was echter zijn enige inschattingsfout van de bijzonder wisselvallige wind. Alle andere manches stak hij overduidelijk met kop en schouders boven de concurrentie uit. Hij won alle races en haalt daarmee een eindresultaat van 0 punten. Dit is een uitzonderlijke prestatie op een wereldkampioenschap! De Fransen, traditioneel heel sterk in Klasse 3, moeten zich tevreden stellen met de tweede en de derde plaats.Tweede Belg werd Erwin Lemmens uit Mechelen. Erwin eindigde op de vierde plaats.

Klasse 2 is de klasse waar de Belgen normaal gezien het best scoren. Dit jaar is er echter sprake van sterke concurrentie, zoals het aanstormend talent Baptiste Cormier (Fr), de Nieuw-Zeelander Collin Palmer die heel goed reed en de Amerikaan Dennis Bossano,waarvan geweten was dat het een goede zeiler is. De Fransman Bruno Guilbert reed een schitterend parcours, hij won 4 van de 8manches. Hij werd dan ook meer dan verdiend eerste in deze klasse. Tweede werd Dennis Bassano (USA). Voor de bronzen medaille vond de laatste dag nog een spannende strijd plaats. Na de 7e manche stond voor de derde plaats een ex-aequo op het bord. Johan Sobry,Alexander Maere, Henri Demuysere, Collin Palmer (NZ) en Baptite Cormier (Fr)kwamen met exact evenveel punten aan de start van de 8e, laatste en beslissende manche. Henri Demuysere kwam als tweede over de finish en haalde zo de bronzen medaille in het eindklassement binnen. Tweede Belg werd Koksijdenaar Johan Sobry op de vierde plaats, op de voetgevolgd door Alexander Maere, vijfde , eveneens van Koksijde.


In Klasse 5 Promo reden An Samyn (Koksijde), Katoo Demuysere (De Panne) en Jorik Sobry (Veurne) mee onder de Belgische vlag. Ze reden een heel regelmatig parcours. Op 11/02 en 14/02/08 verdiende An Samyn een bronzen medaille omdat ze de manche eindigde als derde vrouw. Zoals steeds werd deze klasse gedomineerd door het Franse team.

In de klasse Standart, waar geen Belgen aan deelnamen, zijn de resultaten van de Denen opmerkelijk. En dit zowel op het podium van de mannen (zilver), als bij de vrouwen (goud).Pablo Reyes, de organisator van het kampioenschap, vond toch tijd om deel te nemen aan dit WK. Hij eindigde op een verdienstelijke 6e plaats.
1. Ronan Simoneau (Fr)
2. Konopka Waldemar (DK)
3. François Garnavault (Fr)

Bron RSYC De Panne

Geen opmerkingen: