woensdag 13 februari 2008

verslag dag 3 WK Argentinië

De info is redelijk beperkt. Toch kan ik al meegeven dat de Belgen gisteren 5 podiumplaatsen van de manches van de dag behaalden.

Egon Plovier werd 2 maal eerste in Klasse 3. In dezelfde klasse eindigde Erwin Lemmens eenmaal op de derde plaats.

In Klasse 2 eindigde Henri Demuysere alst weede en Johan Sobry als derde.

De eerste start van de dag werd gegeven voor Klasse 3. Wegens te weinig standvastige wind werd die al vlug geannuleerd. Toch ging Bernard Peirs overkop en brak daarbij zijn mast. Na een uurtje wachten kon de Klasse 3 toch nog een geldige manche rijden. Egon Plovier startte in het peloton om na drie rondes vooraan te gaan rijden en de eerste plaats niet meer af te geven. Erwin Lemmens eindigde spectaculair als derde.

Bij de start van de Klasse 2 was er ongelofelijk veel wind, wat de manche des te spannender maakte. Bruno Guilbert (Fr.) reed de hele manche aan kop en won dus overtuigend. Het werd een spannende strijd tussen Belgen voor de overige podiumplaatsen. Uiteindelijk reed Henri Demuysere als 2e over de finish, op de voet gevolgd door Johan Sobry.

De laatste manche van de dag werd gereden door Klasse 3. Het werd een ongemeen spannende strijd. In tegenstelling tot de vorige dagen kwam Egon Plovier moeilijk voor zijn Franse concurrenten Gaultier Cazier en Stanislas Senlis.Uiteindelijk slaagde hij er toch in om ze achter zich te laten op de laatste rechte lijn. Dit levert hem de tweede gouden podiumplaats van de dag op. Ook Erwin Lemmens reed goed, hij eindigde vierde met slechts de lengte van eenvoorwiel verschil met de derde.

Bron : RSYC De Panne

Geen opmerkingen: