vrijdag 15 februari 2008

verslag dag 4 WK Argentinië

Net zoals de vorige dagen toonde Egon Plovier de andere Klasse 3 piloten een staaltje van zijn kunnen. Hij eindigde wederom als eerste. Op het moment van de finish had hij de tweede, Gaultier Cazier (Fr), net niet kunnen dubbelen. Dit zijn ongeziene prestaties op een wereldkampioenschap! Hans-Werner Eickstaedt (D)kwam als derde over de meet. Erwin Lemmens finishte als 6e.

De manche van Klasse 2 toonde een ongemeen spannende strijd voor de eerste drie plaatsen. Uiteindelijk won Bruno Guilbert (Fr), leider in het klassement. De jonge piloot Alexander Maere werd knap 2e, voor de Nieuw-Zeelander Collin Palmer. Tweede Belg werd Pascal Demuysere op de 5e plaats.

In Klasse 5 Promo rijden onze drie jonge piloten, lid van jongerenclub De Krab De Panne, elk hun eerste internationaal kampioenschap. Vanuit dit standpunt zijn hun resultaten zeker niet ondermaats. Integendeel, ze rijden heel regelmatige resultaten. Zoals steeds wordt deze klasse gedomineerd door het Franse team.

In de klasse Standard, waar geen Belgen aan deelnemen, zijn de resultaten van de Denen zeer opmerkelijk. En dit zowel op het podium van de mannen, als bij de vrouwen.

Bron RSYC De Panne

Geen opmerkingen: